Pagrindinis puslapis Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas

DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas   Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Naujokams
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Fondo kasdienybė
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Onute

Prisijungė: 2007 12 28

PranešimasParašytas: 02 Št. 02,2008 6:12 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aciu Lina (is toli) uz atsakyma.
Savanoriska veikla panorau uzsiimti jau pries du metus. Tada isejau i atsarga, atsirado laisvo laiko. O gal ir del to, kad tarnavau savanoriu pajegose,o ir dabar esu karys savanoris. Ir cia ne vien tik pavadinimuose sutapimas..Tad kreipiausi tuomet i Savanoriu Centra (www.savanoris.lt).
Gavau grazu atsakyma, taciau nieko konkretaus nepasiule. Rase, kad daugiausia bendrauja su jaunias zmonemis, kurie siunciami savanoriskam darbui i uzsieni, bet pagalvos ir apie tokius, kaip as ir ras ka pasiulyti. Prenumeruoju ju naujienas per elektronini pasta. Gaunu zinuciu su kvietimais i ivairas paskaitas, konferencijas, projektu konkursus ir t.t. Zodziu, nieko konkretaus...Per du metus taip ir nesulaukiau jokiu pasiulymu, niekam mano pagalbos neprireike. Toks ispudis, kad visa tai daugiau kazkokia reklama, negu reali pagalba, kurios (as isitikinusi) labai reikia daugeliui Lietuvoje gyvenanciu zmoniu. Pakui per interneta pradejau ieskoti visokiu fondu....ir pasimeciau toje juroje neaiskiu pavadinimu, kai dazniausiai nebuna aisku nei kuo jie uzsiima, nei ar isvis ka nors daro.
Netrukus A.Matelis pristate mums savo nauja kurini...Ispudis buvo didziulis, jau apsisprendziau ko noresiu...Tada is visu panasiu paramos fondu issirinkau Rugute. Tinklapis paliko kazkoki silta, labai realu ir konkretu jausma, nors prisijungti ir kazkuo prisideti.
Tada kazkodel isivaizdavau, kad daug laiko praleisiu su ligoniukias. Dabar jau nesu isitikinusi, ar sugebeciau..Nes nesu susidurusi su sia liga, su zmonemis ar arimaisiais, kurie ja butu sirge. Todel nemanau, kad viskas taip paprasta... Na, as jums prisipazinsiu...padariau viena nuodeme. Buvau nuvaziavusi i Santariskes per Kaledas..tiesiog patikrinti save, kaip jausiuos tenai.. Ir anksciau daznai is toli matydavau ta pastata, kur gydomi vaikai. Jis man atrode kaip kazkokia ypatinga Tvirtove, su savo didingumu ir energetika...Tuomet islinkau kartu su kitais lankytojais i koridoriu treciame aukste. Ir maloniai nustebau, kad niekas manes ten negasdino. Atvirksciai, buvo jauku, grazu ir ramu, kaip namie. Tik jungianciame koridoriuje labai salta, matyt nekurena tenai. Greit isejau, nes visgi jauciausi isibrovele. Tai va, galit dabar mane barti....Sad
Del tam tikru priezasciu kraujo donoru as ko gero negalesiu buti (nors dar reikia pasitarti su medikais). Tai galeciau pagelbet ir kokiai mamytei, iskankintai bemiegiu naktu. Gal nuvezt kur apsipirkti, ar atvezti maisto.Galiu pasiulyti ir karsta vonia su aromatiniu aliejum namie ( nezinau, kokie ten patogumai slaugantiems). Kai nedirbu, galeciau atvaziuot ir dienos metu.
Kas liecia masinius renginius kaip Draugu Sala...noreciau, aisku dalyvaut ir padet. Bet esu gana uzdaro budo zmogus ir man nelabai sekasi tokie renginiai.
Dabar kasdien skaitau foruma, seku naujienas, pergyvenu kartu su jumis, dziaugiuosi kiekvienu ligoniuku pagerejimu. Ir liudziu del netekties..
Oi, kazko as cia per daug isikalbejau Shocked
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
MagicGirl

Prisijungė: 2008 01 01

PranešimasParašytas: 02 Št. 02,2008 8:25 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš taip pat labai noriu prisijungti prie komandos draugų, lankančių vaikučius... mano širdelė visada su jumis, bet norisi ir realesnės veiklos... tik truputėlį nejauku, kai nieko nepažįstu ir dar bėdutė ta, kad esu iš Kauno... bet kaip tik ateinantį ketvirtadienį ir penktadienį būsiu Vilniuje... gal būtų galima susitikti arbatėlės išgerti, kad vėliau drąsiau pas vaikučius ir į "Draugų salą" važiuoti būtų?.. Smile

Ir dar norėjau paklausti, yra vaikučių, globojamų "Rugutės" Kaune?..
Alexandra

Prisijungė: 2007 11 24

PranešimasParašytas: 02 Št. 02,2008 8:50 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Onute rašo:
nes visgi jauciausi isibrovele

Sis jausmas nesenai tapo man pazystamu. Prekybos centre sutikau viena Rugutes globotine su mamyte. Is karto atpazinau, ir jau norejau prieiti... Bet staiga pagalvojau, jog cia as seku vaikucio istorija ir jau atrodo taip gerai pazystu sia seima, bet kas as esu Jiems ? ... manes ne karto jie nemate, tik gal skaite viena kita forumo zinute su stiprybes linkejimais ir tiek. Be to buvau su vaiku. Ka as pasakysiu? - Sveiki, as seku jusu istorija, o stai mano vaikas (sveikas)... Zodziu, nutariau netrukdyti ir praejau. Nors labai norejosi susipazint Rolling Eyes
Pati as su sia liga susidurus nebuvau, ir visa mano zinoma info yra tik is rugute.lt .
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Linas_V

Prisijungė: 2007 02 12

PranešimasParašytas: 02 Št. 02,2008 9:58 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Beveik viską parašė abi Linos.

„Draugų sala“ yra didelis renginys, prieš kurį yra daug ir įvairių darbų. O kadangi darbų yra įvairių, tai visiems turėtų tikti, kadangi daug - visiems užtekti. Svarbu, kad būtų noro. O ir be „Draugų salos“ yra didesnių ir mažesnių darbų, apie juos visiems rašiau, kurie rašė į savanoriai@rugute.lt. Atminkite - ir maži darbai yra dideli.
„Savanorių kampelis“ kol kas yra tuščias. Pirmyn - siūlykit savo idėjas, kaip jį užpildyti (rašykite savanorių el.pašto adresu).

Visiškai suprantama, kad kraujo duoti gali ne kiekvienas. Tačiau kiekvienas gali aktyviai skatinti šią veiklą.
Turime skyrelį Aferezinių trombocitų ir kraujo donorų sąrašas. Tegul daugiau žmonių apie jį sužino.
Kartais imame vieni kitus už rankų ir Eime duoti kraujo.

O ir atstumas yra menka bėda - sėdi į autobusą ir važiuoji kad ir į kitą Lietuvos galą...

Kaip Lina rašė, artimiausiu metu (tikriausiai kitą savaitę) pasiūlysime susitikti visiems, kurie mūsų nepažįsta, nori prisijungti. Tada pakalbėsime daugiau.
Atgal į viršų
shpokas

Prisijungė: 2007 09 26

PranešimasParašytas: 02 Št. 02,2008 10:50 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Susitikimo idėja man patinka, nes aš kaip ir Onutė (ir daugelis kitų) noro padėti ir kažką nuveikti turiu, tačiau kolkas jaučiuosi labai nedrąsiai, nes jus, savanoriai, ir mažuosius kovotojus pažįstu tik iš forumo žinučių. Manau, kad susitikimas galėtų būti pirmasis žingsnis, kuris padėtų netik virtualiai įsilieti į Rugutės šeimą.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
Dar viena Lina

Prisijungė: 2007 09 16

PranešimasParašytas: 02 Sk. 03,2008 3:28 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Be abejo, prieš einant pas vaikus svarbu ir sau užduoti klausimą, ar AŠ pajėgsiu bendrauti, ar AŠ ten jausiuosi gerai ir t.t., tačiau žymiai žymiai svarbesnis klausimas turėtų būti: „O kaip VAIKAI, kaip jų ARTIMIEJI jausis su manimi?“ Mes, nepaliesti ligos, esam lyg kokia nematoma linija atskirti nuo tų, kurie susidūrė su žnypliuotuoju. Ir nors ir geriausių norų vedami, niekuomet iki galo nesuprasim ką jaučia, ką išgyvena tie, kurie yra kitoje linijos pusėje. Ir į jų gyvenimus brautis neturim jokios teisės. Tik patys ligoniukai, tik jų mamos gali nuspręsti, kiek arti prisileis vieną ar kitą žmogų. Tad ne savanoriai, net ne Edita paskirsto „globojamus“ vaikus. Na ir pats žodis „globa“ man asocijuojasi su kažkuo silpnu ir bejėgiu. O šie vaikai dvasios stiprybe lenkia kiekvieną iš mūsų. Nežinau, ar kam iš jų apskritai reikia globos.
Mums reikia tiesiog būti atviromis širdelėmis, stengtis iš visų jėgų, kiek tik galime, skleisti šilumą, džiuginti, melstis, tikėti, mylėti ir svarbiausia tai daryti neįkyriai ir nuoširdžiai.
Dabar, nuo pamąstymų, prie darbų. Ojei, kiek jų daug. O para, nelaboji, tik 24 valandas turi. Onute, nepergyvenkit, kad jūsų kraujas netinka. Saviškio man irgi kelintą kartą iš eilės nepavyksta įsiūlyti. Tačiau neabejoju, kad turite daugybę draugų, giminių ir pažįstamų (o jei ir nepažįstat, puiki proga naujų pažinčių paieškoti, ar ne?). Surinkit žmogučių, galinčių duoti kraujo, kompaniją, paimkit už rankos, padrąsinkit, paaiškinkit viso to reikalingumą, nueikite su jais kartu. Tikiu, kad susidorosit. Dar, dėl „Draugų salos“. Draugų sala – tai ne tik pats renginys. Dalyvauti tikrai nėra privaloma. Bet iki pačios šventės – dar ilgas pasiruošimo kelias. Galbūt jums kiltų kokių minčių, kas galėtų pradžiuginti vaikus? Teikit savo pasiūlymus, mes jų labai laukiame!!!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Tautvilė

Prisijungė: 2007 04 04

PranešimasParašytas: 02 Sk. 03,2008 11:11 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš labai džiaugiuosi, kad yra tiek norinčių prisidėti prie „Rugutės“ palaikymo komandos. Kaip sako Edita – gera, kad žmonės nebetyli, kad išdrįsta parašyti, kad išreiškia norą prisijungti, būti kartu.
Iš tiesų beveik viską parašė Linas ir abi Linos. Kaip kažkada man sakė Edita, ilgainiui čia lieka tik tie žmonės, kurie jaučia širdimi, o ne tie, kuriems patinka pati idėja. Tikrai nemanau, kad bus taip, kad mes jus paimsime ir nuvesime pas vaikus, kad mes sakysime, kad darykite tą ar aną. Visada bus svarbiausia tai, ką jūs jaučiate, kad norite daryti ir kam rodote iniciatyvą.
„Rugutėje“ yra žmonių, kurie labai ilgą laiką, ją atradę, tiesiog tyliai skaitė forumą. Ir, kuriems, kaip rašė Alexandra, atrodė, kad jau neakivaizdžiai pažįsta visas šeimas, žino jų istorijas. Bet... žinojo ir palaikė tyliai, kol pajautė, kad nebegali tylėti.
Nuoširdžiai tikiuosi, kad jūs visi esate tie, kurie jau nebegali tylėti, kurie ne tik seka faktus, kaip kam sekasi, bet ir savo širdutėse jaučia, kad tikrai negali būti be „Rugutės“. Nes jei to nejaučiate, nemanau, kad bus paprasta ir lengva čia būti.

O šiaip suderinus laiką, labai lauksiu mūsų visų susitikimo, nes labai norėčiau, kad Editos ir mūsų visų noras turėti didelę ir tikrą, mylinčią, jaučiančią šimtaprocentinę atsakomybę palaikymo komandą ir toliau pildytųsi su kaupu.
Atgal į viršų
Lina (iš toli)

Prisijungė: 2007 01 21

PranešimasParašytas: 02 Sk. 03,2008 11:51 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Citata:
Prekybos centre sutikau viena Rugutes globotine su mamyte. Is karto atpazinau, ir jau norejau prieiti... Bet staiga pagalvojau, jog cia as seku vaikucio istorija ir jau atrodo taip gerai pazistu sia seima, bet kas as esu Jiems ? ... manes ne karto jie nemate, tik gal skaite viena kita forumo zinute su stiprybes linkejimais ir tiek. Be to buvau su vaiku. Ka as pasakysiu? - Sveiki, as seku jusu istorija, o stai mano vaikas (sveikas)... Zodziu, nutariau netrukdyti ir praejau. Nors labai norejosi susipazint Rolling Eyes
Pati as su sia liga susidurus nebuvau, ir visa mano zinoma info yra tik is rugute.lt.

Pagalvojom, kad jei butumet sustojusi ir pasakiusi: "Labas, Jus manes nepazistate, bet kiekviena diena as esu su Rugute. Seku Jusu istorija. Zinokit, kad kazkur yra zmogutis, kuris laiko uz Jus kumstukus." Ir jei ligoniuko tevu akys nukryptu i Jusu vaikuti, pasakytumet: "cia mano dukryte, sunelis... Mylim jus", - butumet susildziusi ziemos diena Smile
Atgal į viršų
Alexandra

PranešimasParašytas: 02 Sk. 03,2008 10:55 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Lina (is toli) rašo:
Pagalvojom, kad jei butumet sustojusi - butumet susildziusi ziemos diena Smile

Be abejo Jus teisus Embarassed , as paskiu gailejausi, kad nepriejau... O dabar man dar ir geda Embarassed
Atgal į viršų
Lina (iš toli)

Prisijungė: 2007 01 21

PranešimasParašytas: 02 Pir. 04,2008 4:59 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Oi, gedytis tai tikrai nereikia Smile Uztat dabar sirdeleje zinote, kad kita karta tikrai prieisit, juk taip? Smile
Atgal į viršų
rutene

Prisijungė: 2007 05 03

PranešimasParašytas: 02 Antr. 05,2008 2:08 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Alexandra rašo:
Lina (is toli) rašo:

Be abejo Jus teisus Embarassed , as paskiu gailejausi, kad nepriejau... O dabar man dar ir geda Embarassed

O ka gi tu matei, ar ne mus Laughing Laughing Laughing ?
Atgal į viršų
Alexandra

PranešimasParašytas: 02 Antr. 05,2008 4:07 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

rutene rašo:
Alexandra rašo:
Lina (is toli) rašo:

Embarassed Embarassed Embarassed JUS Wink Embarassed Embarassed Embarassed
Atgal į viršų
Edita

Prisijungė: 2005 01 03

PranešimasParašytas: 02 Antr. 05,2008 7:52 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Alexandra rašo:

Alexandra, ką dabar labiausiai noriu padaryti - tai jus apkabinti...
Rūta su Rolandu itin nuostabūs ir lengvai bendraujantys, tai kitą kartą nedvejodama stverkite juos už rankos Smile
Alexandra

PranešimasParašytas: 02 Antr. 05,2008 8:41 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Edita, labai malonu skaityti jusu siltus zodzius. Smile
Be abejo kita karta taip nepasielgsiu, nepraeisiu pro princese ir pro kitus. Razz
Atgal į viršų
rutene

Prisijungė: 2007 05 03

PranešimasParašytas: 02 Antr. 05,2008 9:18 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Alexandra rašo:
rutene rašo:
Alexandra rašo:
Lina (is toli) rašo:

Nagi, drasiau kita karta Laughing Juk keletas minuciu silto pasnekesio dar nei vienam nepakenke Wink

Mes esam dekingi visiems, kurie eina su mumis situo sunkiu keliu... tad mums butu visai malonu Very Happy
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Fondo kasdienybė Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Toliau
Puslapis 58

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume