Pagrindinis puslapis Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas

DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas   Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Dominyka
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 79, 80, 81  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Angeliukai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
jurgituute

Prisijungė: 2008 05 27

PranešimasParašytas: 08 Tr. 11,2010 3:50 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

jo, Agnuže, pritariu aukščiau išsakytom mintim - talentai šiaip sau nedalinami Smile juos reikia naudoti, mieloji Smile o kad tu jį turi, buvo aišku 10 metų atgal Wink
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sagne

Prisijungė: 2008 05 12

PranešimasParašytas: 08 Tr. 11,2010 6:45 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Regi rašo:
Sagne, tam, ką Jūs rašote ir kaip rašote, neprilygs jokia "Trobelė", aš tiesiog nemoku išreikšti to iki sielos gelmių, iki pasąmoninio lygmens sukrečiančio įspūdžio (šiuo atveju tai labai kvailas žodis), kuris užvaldė mane perskaičius Dominykos forumą. Labai gerai, kad Jūs neužsidarote, kad rašote čia mums visiems. Kai su mumis atsitinka kažkas baisaus, mes negalime negalvoti, - KODĖL TAIP, KODĖL MAN? Matyt, taip reikia, tik mes nežinome kam. Bet juk negali Dievas savo vaikui, prašančiam duonos, atkišti akmenį, mums tik iš beribio skausmo taip atrodo. Biblijoje yra toks pasakojimas apie Jobą - norėdamas jį išbandyti, Dievas atėmė iš jo šeimą... Mane visada domino ne Jobas, o Jobo žmona, vaikai - už ką jiems taip? Jūsų atvejis - tai mūsų dienų biblinis pasakojimas, kai skaičiau apie Dominykutės suknelę, raudojau, bet kartu man atsivėrė kitas gyvenimo matmuo, tiksliau - Jūs jį atvėrėte - taip žiūrėti į pasaulį gali tik tas, kuris perėjo pragarą... Sagne, tikite tuo ar ne, bet Dievas Jums davė talentą - galite būti rašytoja, galite būti dvasininkė. Jūsų matymo, Jūsų minčių mums labai reikia. Laikykitės, mieloji, būkite ir... rašykite Smile .

Perskaičiau Jūsų žodžius ir man rieda ašaros... iš tiesų mane labai sujaudinot... šitaip apie mane nėra kalbėjęs niekas... savo gyvenime esu gavus daugiau kritikos, nei padrąsinimų... neva ji geriau auklėja... dėje, atvirai sakau, ji tik žlugdo ir verčia lysti į sraigės kiautą... neįsivaizduoju kaip atsitiko, kad čia, šitoje erdvėje aš lieju savo širdį... net žinodama, kad jį skaito žmonės, kurie norėčiau, kad net mintimis nesiliestų prie mano Dominykos atminimo... ir prie manęs...

Ačiū Jums už milžino dydžio padrąsinimą Smile ir žinot ką?... aš vis labiau imu tikėt, kad kada nors... gali subręsti ir knyga... apie išbandymus... apie motinos raudą prie išėjusio vaiko lovelės... apie "atsitiktinumus" susidėliojusius į gyvenimo dėlionę... ir apie ore sklandantį tikėjimą... nes iš tiesų sakau, be tikėjimo aš bučiau mirus...
Atgal į viršų
Audrone

Prisijungė: 2008 01 15

PranešimasParašytas: 08 Kv. 12,2010 10:58 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Agne, gera... paskaicius tavo paskutini parasyma. Tikrai nuostabi ideja, o dar smagiau, akd tu apti ja jau patikejai...

O gaisrininku neturim, tik gamta grazi buvo, tai visas rajonas ir suvaziuodavo, o mums vaikams labai smagu budavo.

O kaip su kelionem sia vasara?? Kur keliausit?
Atgal į viršų
Sagne

PranešimasParašytas: 08 Št. 14,2010 7:26 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Audrone rašo:
Agne, gera... paskaicius tavo paskutini parasyma. Tikrai nuostabi ideja, o dar smagiau, akd tu apti ja jau patikejai...

O gaisrininku neturim, tik gamta grazi buvo, tai visas rajonas ir suvaziuodavo, o mums vaikams labai smagu budavo.

O kaip su kelionem sia vasara?? Kur keliausit?

Šią vasarą praleidom namuose, tik per mūsų jubiliejų buvom nuvažiavę iki Gdansko, lenkiškos jūros Very Happy o pirmadienį grįžtu jau į darbelį...
Atgal į viršų
Audrone

PranešimasParašytas: 08 Kv. 26,2010 6:33 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kaip sekasi darbely?
Atgal į viršų
Sagne

PranešimasParašytas: 08 Pen. 27,2010 7:18 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Audrone rašo:
Kaip sekasi darbely?

Oi darbuojuos Wink ne tik savo centre, bet ir važinėju akredituoti organizacijas Smile dar vieno centriuko Kaune ruošiuosi būti viena iš steigėjų Smile žodžiu visa veikloje Wink Ačiū, kad domitės Smile labai miela... Smile
Atgal į viršų
Sagne

PranešimasParašytas: 08 Pir. 30,2010 3:04 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kažkodėl... šiandien... dar kartą perskaičius tai ką jau esu parašius apie Dominyką, nusprendžiau parodyti ir jums... iš pačių širdies gelmių, su dideliu skausmu ir atsargiai... atveriu savo širdies duris...

Laiškas angelui… arba Dominykos istorija… (I dalis)

Mąstau, ar yra tokie žodžiai, kurias galima būtų papasakoti jausmą, apimantį, kai tik mintyse išvystu ją... Bet aš pabandysiu... prisiminti viską iš pradžių...

Išaušo stebuklinga 2003 m. rugsėjo 15 diena atnešusi į mūsų gyvenimą jaudulį, džiaugsmą, nerimą ir dar begalę jausmų, kuriuos net ir dabar sunku įvardinti. Tik vienas jausmas buvo labai aiškus, tai atsakomybė už Dievo patikėtą stebuklą. Tada dar nežinojom, net menkiausios nuojautos nebuvo, kad laimė, apvertusį mūsų pasaulio suvokimą aukštyn kojomis, truks nepilnus keturis metus...

Pirmieji metai kartu su Dominyka išmokė daugiau nei mano visi prieš tai nugyventi: kantrybės, stropumo, įsiklausymo, pasididžiavimo, tikro džiaugsmo, stiprybės ir meilės. Prisimenu sunkesnes akimirkas, kai ašaros riedėjo iš gailesčio mažam zuikučiui, bet kur kas stipriau prisimenu kokia neapsakoma palaima apimdavo savo kūdikį supuojant ant rankų, koks džiaugsmas užliedavo matant mažuosius pasiekimus: šypseną, apsivertimą ant pilvo, tipenimą, žaidimą, krykštavimą... Tai buvo laikas kai mačiau ir džiaugiausi savo mergytės dideliais ir mažais pasiekimais, tai buvo mūsų laikas...

Laikas bėgo... Dominyka augo gudri, stipri, linksma, jautri, graži ir visų mylima mergaitė. Mokėmės kalbėti, tarti visas raideles. Atmintis buvo puiki, labai greitai įsimindavo eilėraštukus. Kiekvieną vakarą abu su tėveliu turėjome pasekti po pasaką: aš - apie princesę ir karalaitį, o tėtis vis išgalvodavo naują. Tada persižegnodavo sakydama: vardan Dievo Dievo... Ačiū Dievuliui ir atsigulusi ant šonelio užmerkdavo akytes. Niekada nebuvo problemų užmigti, tereikėdavo paguldyti ir apkamšyti. Nesu raišiojus stalčių ar kėlus nuo grindų stovinčias gėles, tam nebuvo jokio reikalo. Ji radusi trupinuką ant žemės nešdavo išmesti. Dominyka buvo idealus vaikas, paklusni ir miela mergaitė.

Suėjus metukams, Dominyką patikėjom pažįstamai auklei. Mūsų mergaitė augo linksma, rami ir visus džiugino savo naujais atradimais. Mokėsi skaičiuoti, dainuoti, dėlioti, šokti, piešti... Nespėjom apsidairyt, o Dominykai jau ir du metukai. Ir toliau gerai augo, tik man ramybės nedavė tai, kad Dominyka labai mažai gerdavo. Pasibeldus trečiąjam gimtadieniui pastebėjom, kad mūsų mergytė darosi liūdna, nebesijuokia taip dažnai ir nuoširdžiai kaip anksčiau, tampa vis ramesnė. Tačiau didesnio įtarimo nesukėlė niekas, todėl manėme, kad tiesiog vaikas keičiasi, auga. Nusprendėme, kad jau laikas būtų į darželį, mokintis bendrauti su vaikais. Darželį pradėjo lankyti pavasarį. Puikiai priprato prie naujos aplinkos: noriai kas dieną keliavo, gerai valgė, kartu su vaikais lipdė, piešė, žaidė... Tai buvo laikas, kurį prisimenu su didžiule nostalgija: visi turėjom savo užsiėmimų, po to visi išsiilgę susitikdavom, kartu smagiai leisdavom vakarus, savaitgalius. Dominyka man atrodė jau tokia didelė mergaitė, tiek jau visko mokėjo, tokia savarankiška buvo... Tačiau nerimą vis kėlė jos liūdna nuotaika, vien tik ramūs žadimai ir vis dažnesni pagulinėjimai...

Taigi, gyvenimas atrodė kaip pasaka... ir ligos Dominykos nekankino, kol nepradėjo eiti į darželį... Tada jau turėjom rūpesčių dėl gerklės, temperatūros... Pradėjom varstyti gydytojų duris... nustatė, kad viena ausytė silpniau girdi, sieros kamštis... tačiau tai išsprendžiama problema... temperatūros svyravimai kėlė nerimą... tačiau gydytojai ramino, kad nieko blogo... bet kai po eilinio peršalimo ir aukštos temperatūros pradėjo drebėti rankytės, nejuokais išsigandom... tačiau ir toliau gaudavom atsakymą, kad tai praeis, tai tik laikina reakcija, kol galiausiai Vilniaus Santariškių neurologė po apžiūros nuramino, kad Dominyka tiesiog jautrios nervų sistemos vaikas. Patikėjom ir išskridom visi trys į Freiburgą, pas draugus. Kelionė buvo nuostabi, tik Dominykos apatiškumas, rankyčių drebėjimas man nedavė ramybės... Grįžom... ir vieną dieną, visai netikėtai Dominyka pradėjo vemti... pamaniau maistas kaltas... bet kai ryte vaikas vos nenualpo sėdėdamas ant puoduko, supratome, kad gaišti negalima nė minutės. Akimirksniu atsidūrėme vaikų skyriuje Elektrėnuose. Po lašelinės vaikas atsigavo, norėjo lipti iš lovos, bet sunkiai vaikščiojo keistai perkreiptu į šoną kaklu... Dienai besibaigiant, sulaukėm neurologės, kuri įtarė encefalitą... pamenu tik, kad visų klausinėjau ar tai išgydoma ir ar lieka liekamieji reikškiniai... Kitą rytą mes jau Santariškių vaikų neurologiniam. Apžiūra... vėl nustatomi encefalito požymiai... skubi galvos tomografinė nuotrauka... laukimas... pamenu tą nerimo jausmą lyg adatom badytų visą kūną, kai nežinai kas nutiko tavo vaikui... Dominyka miega, nors ankštoj palatoj trys vaikai su mamom... įeina Giedrius, iš žvilgsnio suprantu, kad jis jau žino atsakymą... Jis tik pasako: „Rado“... Aš lyg ir nudžiungu, kad rado priežąstį ir dabar galės išgydyti, nors širdis daužosi kaip pašėlus, o jis tyli... „Ką rado?“ – vos nepurtydama bandau išpešti, mano vyras tyliai taria: „Rado... auglį... didelį...“ Ir žodžių daugiau nebereikia... prieš akis viskas plaukia... galvoje sąmyšis ir įkyrūs skamba žodžiai – „Nieko čia nebus... Viskas...“ Toliau nebeatsimenu, o gal ir nelabai noriu prisiminti... nes buvo tik ašaros, noras staugti nesavu balsu, negalėjimas suvokti ir įkyrūs klausimai: iš kur? ... kodėl?... už ką?... Tai buvo liepos 17 diena...

Kauno klinikos... vaikų neurologinis skyrius... nedidelė palata... trys vaikai su mamom... ir karštis... Gydytojas Matukevičius – tai Gydytojas iš didžiosios raidės, didelės širdies ir savo srities profesonalas. Tikėjomės, kad jis tą auglį išoperuos, tačiau... auglys neoperuotinas, kadangi yra ant kamieno, kur randasi visos gyvybinės funkcijos... Nuspredžiama paimti biopsiją ir įdėti šuntus, kurie leistų likforui nutekėti ir sumažintų spaudimą galvoje.

Dominykai keletą kartų pasikartoja kažkokie neaiškūs panikos priepoliai... panašu į epilepsiją... Mano vaikelis guli... keltis nebenori, nebepajėgia... tik kartą paklausia: „O kodėl mes šitoj ligoninėj?...“ Aš kaip kvailė, dar bandau sakyti: „Čia mes tokioj sanatorijoj, tave pagydys ir mes gryšim namo...“ Tik vėliau suvokiu, kad mano vaikas daug protingesnis nei aš maniau... ir viską supranta... bet daugiau ji nebeklausinėjo nieko...

Operacijos diena... viena iš siaubingiausių mano gyvenime... kai palydi vaiką iki operacinės durų kažką raminančio kalbėdama, o balsas virpa kaip užgauta styga... ir durys užsidaro... staiga kažkas sugriebia kaip žnyplėm širdį – o jei nebegrįš?... Ir vėl laukimas... vedantis iš proto laukimas...

Reanimacija... palata... ir laukimas... atsakymo kas per auglys. Po poros savaičių gydytojas pasako, kad tai astrocitoma 1-2 laipsnio piktybiškumo. Persikeliame į onkohemotolognį poskyrį ir čia prasideda kova su liga...
Atgal į viršų
Audrone

PranešimasParašytas: 08 Pir. 30,2010 8:19 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aciu.
Atgal į viršų
jurgituute

Prisijungė: 2008 05 27

PranešimasParašytas: 08 Antr. 31,2010 3:50 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Agnule. Ačiū, kad patikėjai mums dalelę savęs. Kad leidi jausti tai, ką Tu jautei. Kad leidi kiekvienam įsivertint savo kasdienybę Tavo kasdienybės šviesoj ir iš to pasimokyt. Patikėk, Mieloji, Tavo duotos pamokos man neįkainojamos. Ir iš niekur kitur neišmokstamos. Dalinkis, man to labai labai reikia. Jei tik gali...Apkabinu iš visos širdelės. Ir Giedrių.
Atgal į viršų
aaggnnee

Prisijungė: 2008 09 17

PranešimasParašytas: 09 Tr. 01,2010 8:06 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Agnyte, tiesiai is sirdies i sirdi tavo zodziai.
Atrodo kad kartais skauda tavo skausmas ir man paciai, bet visada Tavyje labiau randu Mokytoja ir Paguoda.
Sagne

PranešimasParašytas: 09 Tr. 01,2010 8:14 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

jurgituute rašo:
Agnule. Ačiū, kad patikėjai mums dalelę savęs. Kad leidi jausti tai, ką Tu jautei. Kad leidi kiekvienam įsivertint savo kasdienybę Tavo kasdienybės šviesoj ir iš to pasimokyt. Patikėk, Mieloji, Tavo duotos pamokos man neįkainojamos. Ir iš niekur kitur neišmokstamos. Dalinkis, man to labai labai reikia. Jei tik gali...Apkabinu iš visos širdelės. Ir Giedrių.

Ačiū tau labai už padrąsinančius žodžius... jie įgalina dar daugiau... Smile

Agne, Audrone - ačiū... jūsų dėka nesijaučiu kaip balsas tyruose...
Atgal į viršų
Audrone

PranešimasParašytas: 09 Tr. 01,2010 4:40 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Mes kantriai lauksim toliau tavo sirdies balso popieriuje...
Atgal į viršų
agweta

Prisijungė: 2008 07 06

PranešimasParašytas: 09 Tr. 01,2010 9:30 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

...prisiminimai...jie visad su mumis.kokie bebutu.aciu,kad leidai dar is arciau pazinti jusu seima...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
ingrida

Prisijungė: 2005 01 08

PranešimasParašytas: 09 Kv. 02,2010 2:27 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš nerandu tinkamų žodžių...Nežinau kur jie, Agne. Gal jų nė nėra...?
Bet ačiū Tau, kad esi tokia drąsi. Kad daliniesi. Kad nepagūgai pravert širdies durų, žvelgti atgal į tas baisias dienas......Vėl ir vėl išgyventi tą veriantį skausmą...
Esi nepaprastas žmogus. Ačiū Tau.
Atgal į viršų
deimira

Prisijungė: 2008 09 29

PranešimasParašytas: 09 Pen. 03,2010 7:52 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

esu tylioji šio forumo dalyvė,bet dažnai čia užsuku paskaitynėti. Gyliai paliečia širdį kiekvieno vaikelio istorija. Jau kelis syk esu perskaičius ir Dominykos istorija. Esat ypatingos mamos,auginusios ypatingus vaikelius. Ačiū jog dalinatės tuom,ką tyliai laikėt širdyje. Mintyse bei maldoje visada su jumis. Wink
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Angeliukai Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 79, 80, 81  Toliau
Puslapis 6381

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume