|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 07 Kv. 16,2009 12:45 am Rašyti temą: MITYBA PAGAL Dr.Johanna Budwig 7k nominuota Nobelio premija |
|
|
7 kartus Nobelio premijai nuominuota mokslu daktare Dr. Johanna Budwig gime ir augo Vokietijoje, biochemike ir riebalu bei alieju specialiste, taip pat gamtos mokslu daktare.
Jos mitybos metodai buvo naudojami daugeli metu prevencijai pries vezi ir taip pat gydant vezi Vokietijoje.
Pagrindine mitybos plano sudetis yra Omega 3 is linu seklu aliejaus su baltymais is varkes ar jogurto, kuris skatina alieju tirpti. Labai svarbu mitybai serganciu vaiku ir suaugusiu sveiki riebalai, tai lengvai pasisavinami ir paverciami i energija riebalai, tai linu semenu aliejus.
Internete galima rasti labai daug atsiliepimu apie sumazejusius auglius ir pagerejusia sveikata (pvz. atsiliepimai amazon.com apie dr. Budwig knygas, kokie rezultatai buvo pasiekti ligoniu)
http://www.oel-eiweiss-kost.de/
http://de.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig
Tai ne gydymas, bet sureguliuota mityba, kuri veikia piktybinius navikus ir stabdo ju augima. Dieta labai paveike navikus po cheminiu ar spinduliniu terapiju, blokuoja ju skatinimasi. Sis mitybos planas turi buti islaikomas 5 metus, kad rezultatas butu pozityvus ir ilgalaikis.
Si informacija labai panasi, ka istyre prof. dr. med R. Beliveau ir dr. med. D. Grigas, atlikdami tyrimus, kaip veikia mityba serganciu veziu vaiku organizma tvaiku onkologijos klinikoje Prancuzijoje (galite rasti knygu amazon.com)
Informacija kodel ir kas kaip veikia isversiu ir papildysiu atrimiausiu laiku.
Taip pat reziume prof. dr. med R. Beliveau ir dr. med. D. Grigo.
GRIEZTAI DRAUDZIAMA: (nes skatina ir maitina mutuojancias lasteles, net jei ju liko tik 0.1%)
-cukrus (rudas ir baltas)
-gyvuliniai riebalai
-pagaminti salotu aliejai ir majonezai
-mesa, zuvis ir desreles (perpildyta chormonu ir chemikalu, sunkiuju metalu is aplinkos)
-sviestas
-margarinas
-koncervuoti maisto produktai: mesa, zuvis, vaisiai, darzoves (konservantai blokuoja metabolizma lastelese)
-rukyti maisto produktai
-balta duona ir makaronai
-maistas su KONCERVANTAIS pvz: E250, jokiu E, visada ziurekite ant pakuotes.
-riebaluose kepti produktai
-maistas nesilodmas pakartotinai, tik svieziai pagamintas
SI MITYBA TURI TESTIS MINIMUM 5 METUS! KAD BUTU LABAI EFEKTINGA!
[/b]MITYBOS TVARKARASTIS[/b]
PIRMA PERINAMOJI DIENA:
250gr "LINOMEL" su svieziai spaustomis vaisiu ar darzoviu sultimis (morku, salieru, burokeliu su obuoliais, obuoliu (BE CUKRAUS priedu).
3 kartus isgerti siltos arbatos: pipirmeciu, erskeciu, zalios. Saldinimui galite vartoti vynuogiu sultis.
Labai sergantys ligoniai gerai toleruoja "LINOMEL" su taure sampano.
"LINOMEL" gaminamas: linu semenu seklas sumalkite kavos masinele (su peiliukais viduje turetu sumalti per 5-6s) padengite medumi (2 dalys seklu su 1 dalim medaus)
SUVARTOTI PER 10-15 MINUCIU, kitaip seklos oksiduosis ir nebebus naudina, o zalinga, nes pritraukia sunkiuosius metalus.
ANTRA DIENA IKI 4 savaites ir panasi mityba turi sekti sekancius 5 METUS (galite ivairinti darzoves, krupas, vaisius, dadeti zuvi)
PRIES PUSRYCIUS: stikline rugpienio ar naturaliu raugintu kopustu sulciu
PUSRYCIAI: Budwig miusli kasdiena
Idekite 2 valgomuosius saukstus LINOMEL i stiklini indeli, ant virsaus uzdekite sezoniniu uogu ar vaisiu (braskes, vysnios, abrikosai, zemuoges, sutrakuotas obuoliukas). Upilkite viska MIKSIUKU.
DEMESIO VISKAS JAU TURI BUTI PARUOSTA PRIES DEDANT "LINOMEL" kadangi "LINOMEL" pozityviai veikia tik 10-15min. kitaip jis oksiduojasi ir zalingas.
MIKSIUKAS:
1 arbatinis saukstelis medaus
3 valgomieji saukstais pieno
3 valgomieji saukstai linu semenu aliejaus
100gr liesos varskes
Medus, aliejus ir pienas sumaisomas (galima elektr. maisikliu) bet geriau ranka. Po to dedama po truputi varske ir maisoma kol nebeliks aliejaus pedsaku ir gausis kremine mase (jei reikia dapilkite pieno).
Kad skoniu ivairove butu kasdien kita galite ant MIKSIUKO uzpilti paciu paruostas vaisiu tyreles ar sultis ar maltais riesutais (isskyrus zemes riesutus), razinas. Galite skaninti cinamonu, naturl. vanile. Saldinikite medumi ar vynuogiu sultimis. Cukrus isgautas is vaisiu leistinas vartoti.
Silta arbata vartojama kasdien 3 kartus.
10val: isgerkite svieziai spaustu morku, salieru-obuoliu ar burokeliu-obuoliu sulciu.
Galima vartoti suri ir duona be konservantu ir biologiskai svaria, geriau zinoma rugine duonute.
PIETUS: siltas ir saltas patiekalas
Zalios salotos su majonezu pagaminto is linu semenu aliejaus. Vartokite sutrintas saknines darzoves: morkas, kolrabi, ridikai ir t.t. taip pat visu rusiu kopustus, patartinos kiaupienies, spinatai. Skaninkite labai smulkiai sutarkuotais krienais, svogunu laiskais, petrazole.
Silas patiekalas geriau garintas (lieka daug vitaminu) bet galima ir virtas vandenyje. BET NE KEPTAS. Vartokite bulves (su lupenomis), ryzius (ne balintus), soros kruopas, grikiu kruopas. Skaninkite japoniskos sriubos prieskoniu Shoyu. Prie bulviu vartokite MIKSIUKA skaninta kmynais, petrazolem ar svogunu laiskais, cesnakais, pipirais, galite dapilti linu aliejaus.
Majonezas: 2 valgomieji saukstai linu aliejaus, 2 valgomieji saukstai pieno ir 2 valgomieji saukstai varskes suplakami su mikseriu. Po to dadeti 2 valgomuosius saukstus citrinu sulciu ar naturalaus obuoliu acto ir 1 arbatini sauksteli garstyciu bei petrazoliu ar kitu zoleliu paskaninti, sudyti vartokite zoline druska be koncervantu. Galite deti siek tiek banano, labai skanus padazas salotom.
Desertas: Vartokite MIKSIUKAS su paciu gamintu, vaniles, bananu, citrinu kremu. Skaninkite sezono uogomis ar vaisiais.
PAVAKARIAI apie 16 val: Stikline paciu spaustu sulciu. Galima taure sampano ar vyno (be koncervantu) su 1-2 valgomais saukstais "LINOMEL".
VAKARIENE iki 18val: silta ir ne persoti.
Vartokite grikius, avizu, ryziu bei kitas ekologiskai ir biologiskai svarias kruopos. Koses ir sriubos gali buti saldzios, tik saldinots vynuogiu sultim ar medumi.
RECEPTAS: "Oleoluxas" skaninti ant duonos ir i siltas darzoves ar kruopas
125 ml linu semenu aliejaus
250 kokoso riesutu riebalu, chemiskai nesukietinti
1 vid. dydzio svogunas
10 skilteliu cesnako
Linu semenu alieju supilkite i dideli inda ir idekite i saldymo kamera. Svogunus nulupkite ir supjaustykite ir su kokoso riebalais atsargiai pakepinkite 5-8min, iki svogunai siek tiek paruduos.Cesnaka dadeti ir taip pat apkepinti iki lengvo rudumo 3-5min. Riebalai neturi labai ikaisti.
Sia mase per sieteli supilkite ant salto linu semenu aliejaus, ismaisykite ir tuoj pat idekite atgal I kamera. Po visisko atsadymo galima si Oleoluxa laikyti saldytuve.
Galite dar esant siltam misiniui supilti i uzdaromus uogienes stiklainiu, kad butu patogiau vartoti. Sis misinys gali buti ilga laika saldytuve. Jokiu budu nekaitunkite ar sildykite sio misinuko.
Tyras oras ir ramybe labai svarbu
Kas negali vartoti pieno produktu galite pakeisti "Companion Nutrients" kuri galima isigyti Nature's Distributors in Arizona, telefonas: 1-800-624-7114 is JAV. Tai kapsules kurios turi dziovintu sulfuruotu baltymu ir encimu, kurie aktivuoja omega3 rūgštys.
Jie garnatuoja kad viena kapsule aktivuoja viena stalo sauksta aliejaus.
JEI IMANOMA NAUDOKITE VARSKE IR JOGURTA BIOLOGISKAI SVARIA ir KARVIU KURIOS NENESIOJA VAISIAUS. Daugiau nei 40% pieno gaunama is karviu, kurios yra "pastojusios" (nezinau kito zodzio gyvunams) tai reiskia kad ju piene labai daug progesterono, kad yra labai nesveika, be to karves gauna hormonus pries geltonkuni (vaisiaus vystimasi ne tam skirtoje vietoje).
Atsiliepkite jei pradejote sia dieta ir duokite informacijos. Jei noretumet daugiau receptu parasykite ir as jums atsiusiu ju yra apie 160..jei varijuoti iki 500. jei kilo klausimai parasykite man dianakiburyte@hotmail.com |
|
Atgal į viršų |
|
|
kregzdute
Prisijungė: 2011 04 23 Pranešimai: 50 Miestas: milton keynes
|
Parašytas: 07 Sk. 17,2011 3:07 pm Rašyti temą: |
|
|
matau,cia rasyta seniniai,kaip galeciau susisiekt su Diana? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 07 Sk. 17,2011 5:28 pm Rašyti temą: |
|
|
Papildomi receptai:
Varske-linu aliejus chutney
I dalis
3valg. saukstai lin. aliejaus; 2 valg. saukstai pieno, 125g varskes, siek tiek zolines druskos
II dalis
1 didelis rugstinis obuoliukas
2 valg saukstai svieziu vysniu sulciu (ar paciu spaustu be papildomo cukraus)
arba 2 valg. saukstai burokeliu sulciu (paciu spaustu)
I. Lin. alieju, piena ir varske su zoline druska suplakti i tvirtoka mase. sudeti i stiklini inda. Bet mazdaug 1/3 ar 1/4 mases I. palikite mikseryje.
II. I likusia mase miksreyje meskite smulkiai supjaustyta obuoli, bet ijunkite mikseri ir dapilkite sulciu kuriu turite.
Galite valgyti su ryziais (nebalintai), grikiais, sorom, darzovem.
Paskutinį kartą redagavo Diana Kiburyte, 09 Pir. 12,2011 9:57 pm. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
Atgal į viršų |
|
|
kregzdute
Prisijungė: 2011 04 23 Pranešimai: 50 Miestas: milton keynes
|
Parašytas: 07 Tr. 20,2011 7:44 pm Rašyti temą: |
|
|
man kazkodel nepavyksta,gal yra kitas budas? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 07 Tr. 20,2011 10:33 pm Rašyti temą: |
|
|
kregzdute parasyk man savo emaila ir as susisieksiu su tavim, nesuprantu kodel negaunu tavo kontakto...labai gaila. gali dar pabandyti diana.kiburyte@gmx.de. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 09 Pir. 12,2011 9:45 pm Rašyti temą: |
|
|
papildomi receptai pagal Johanna Budwig:
25. Varskes-Linu aliejaus aptepas (kmynai-varske):
125gr. bio varskes arba bio jogurto
2 valg. saukstai pieno
3 valg saukstai linu aliejaus
siek tiek druskos
1 arbt. saukstelis sumaltu smulkiai kmynu
1 valg saukstas kmynu nemaltu
(galite kombinuoti papildomai su 1 saukstu raudonos paprikos, 1 valg. sauksta svogunu smulkiai supjastytu)
Varske, aliejus, pienas su druska suplakti iki kremo, dadeti sumaltus ir nesumaltus kmynus, ismaisyti gerai. sudeti i stiklini indeli. galite sumaisyti ar atskirai patiekti su paprika ir svogunais. galite tepti ant duonos ar valgyti su lupenom isvirtom bulvytem.
28. Varskes-lin. aliejus aptepas su cesnaku
5 valg. saukstai lin. aliejaus
2 valg. saukstai pieno konservo
125gr. varskes
1 didele cesnako skiltele
1 arbt saukstelis kmynu maltu
1/2 saukstelio zolines druskos
1 ziubsnelis ciobreliu (galite panaudoti siek tiek mairūno)
suplakti varske, piena, lin. alieju, dadeti zoline druska ir ciobreli. ant galo iberti kmynus ir gerai ismaisyti. isspausti cesnaka per spaustuva ir imaisyti i krema. palaikyti saldytuve siek tiek ir galima valgyti su duonyte ar bulvem (virtom su lupenom). |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 09 Antr. 13,2011 10:33 pm Rašyti temą: |
|
|
Varskes ir Linu aliejaus Chutney a la Tscha-Tschi pagrindo receptas I (toliau seks variacijos)
3 valgomieji saukstai linu semenu aliejaus
2 valgomieji saukstai pieno
100gr varskes
50gr graikisku riesutu
1/2 citrinu sulciu (paciu spaustu)
2 skilteles cesnako
1/2 saukstelio zolines druskos
Supilt i mikseri alieju, piena, varske ir citrinu sultis. ant galo iberti graikiskus riesutus. miksriu ismaisyti ir sudeti i stiklini indeli (nenaudokit plastmases). Ispauskyte per spaustuve cesnaka ir idekite i misini, gerai ismaisykite ranka.
Tscha-Tschi-Pagrindinis misinys II variantas
3 valgomieji saukstai pagrindinio misinio I.
1 obuolys
1/2 svieziu vysniu sulciu arba burokeliu sulciu su siek tiek obuoliu sulciu praskiesta.
Pirma misinuka tscha-tschi I. su obuoliu ir sultimis mikseriu padaryti piure. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 09 Sk. 18,2011 9:43 pm Rašyti temą: |
|
|
Ledai
3 valg. saukstai linu semenu aliejaus,
2 valg saukstai pieno,
1 valg saukstas medaus,
100gr varskes,
3 valg. saukstai su kaupu avieciu arba spaustu vysniu sulciu. (galima keisti si ingridienta, vanile ar riesutais su kakava)
Varske, alieju, piena ir medu suplakti mikseriu. ant pacios pabaigos iberti avietes arba vysniu sultis. visa sia mase i ledu indeliu supilti ir ideti i saldikli.
VANILINIAI: galima vietoj uogu ar vysniu sulciu ideti 1 maza sauksteli maltos vaniles ir viska gerai isplakus uzsaldyti saldiklyje ledu formoje.
KAKAVINIAI: taip pat galite padaryti su 100gr lazdyno riesutais ir 2 valgomais saukstais kakava vietoj uogu, vaniles ar vysniu sulciu. riesutus reikia sumalti is anksto ir ideti i mikseri su alieju, varske, pienuku. ant pacio galo iberti kakava. viska supilti i ledu indelius ir susaldyti kameroje.
Ledai labai naudingi ir skanu, ypac sunkus ligoniai juos megsta. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 09 Sk. 18,2011 9:51 pm Rašyti temą: |
|
|
Lesiuku sriuba
250gr lesiuku
2 vidutinio dydzio bulves
1 poras
1 arbatinis saukstelis paprikos
siek tiek raudonu pipiru
125gr Oleolux (receptas virsuje)
lesiukus uzpilti saltu vandeniu ir ant mazos ugnies virti. ideti supjaustytas bulvytes ir nelabai smulkiai supjaustyta pora. Pabaigoje ideti oleolux ir pipiru bei paprikos. Taip pat galite svoguna ir cesnaka papjaustyti ir pakepinti oleolux bet tik kad siek tiek pagelstu, ne apkepkite per daug! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Diana Kiburyte
Prisijungė: 2009 07 11 Pranešimai: 16 Miestas: Kiolnas
|
Parašytas: 09 Sk. 18,2011 10:01 pm Rašyti temą: |
|
|
Pomidoru ryziai Indiskas stilius I
2 puodeliai neturaliu ryziu, nebalintu
4 puodeliai vandens
1 puodelis smulkinto dziovinto kokoso
1 didele svoguno galvute
siek tiek tabasko
siek tiek juodu pipiru ir raudonuju pipiru
500gr pomidoru
1 valgomas saukstas curry
3 valgomieji saukstai oleolux
3 valgomieji saukstai linu semenu aliejaus
1 valgomasis saukstas moliugo aliejaus
Ryzius uzkaisti ir kaitinti ant mazos ugnies, nevirti, bet garinti. Galite garintuva ryziu vartoti. Kai ryziai birus idekite: smulkinta kokosa, smulkiai supjaustyta svoguna, smulkiai supjaustytus pomidorus, ideti visus prieskonius iskyrus leolux ir aliejus. virti viska 5-10min ne ilgiau. Pries patiekiant ant stalo ideti Oleolux ir aliejus.
SU SURIU: Galite paskanint ir suriu Gauda 250gr ar 250gr Emmentaller ar varskes suriu 125gr. Ne visais kartu . idekite suri susmulkinta i ryzius pries tiekiant ant stalo. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|