|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Vika Svečias
|
Parašytas: 07 Antr. 05,2005 4:09 pm Rašyti temą: mantukas in Moscow |
|
|
Hello, my name is Victoira. I live in Moscow.
I do not know the Lithuanian language. I write to you in English. I recently was at Aushra, mums Mantukas. It has given me the address of your site.
Unfortunatle I dont understand nothing that here is written. But Aushra asked to bring to her any news from Lithuania, it is possible from its friends, . Or fellow sufferers (mums of other children). Could you help me? To send on this e-mail address of a theme where discussed Mantukas, news for last 2 months. While I could print only here it. http://www.rugile.com/mazistmantukaslt.htm#13
Still it searches for coordinates of girlfriend Olga Balciuniene, in Vilnius.
Thanks, Vika |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Jurga Svečias
|
Parašytas: 07 Kv. 07,2005 9:43 am Rašyti temą: |
|
|
p. Edita,
kokios naujienos apie Mantuka??????
Kai as suzinojau aie Mantuka , nebegaliu naktimis miegoti, vis man tas vaikas is galvos neiseina, labai noreciau jam praskaidrinti jo skausminga gyvenimeli . Ir kaip perskaiciau kad Mantukas labai noretu masinos kuri pati vazuoja arba kompiuterio (plei steison) tai bandysiu pasneketi su kitom mamytem gal man iseis surinkti pinigeliu , kad galima butu ispildyti vaikucio norus. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
Prisijungė: 2005 01 03 Pranešimai: 1635 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 07 Kv. 07,2005 10:12 am Rašyti temą: |
|
|
Aušra rašė: "Neatsitraukiu nuo Manto nei minutei. Taip apsipratom čia, dar labiau pamilom vienas kitą. Suprantam vienas kitą iš pusės žodžio. Visa dienotvarkė skirta jam, žiūrime filmukus, piešiame, žaidžiame su mašinomis, einame į lauką. Ligoninės cerkvė mus viskuo lepina, perka maistą, žaislus ir visą kitą. Jauni žmonės nupirko mums šaldytuvą, pasistatėme palatoje. Keliam kraują, nėra trombocitų, leukocitų, gal penktadienį pradėtume spindulinę. Po jos dar vienas kursas chemoterapijos"
Mano patirtis sako, kad mažiems pipirams žaidimams žaisti užtenka ir "SEGOS" , ten paprastesni žaidimai, Playstation skirti truputėlį vyresniems vaikams. _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Jurga Svečias
|
Parašytas: 07 Tr. 13,2005 8:51 am Rašyti temą: |
|
|
Edita, gal kokiu ziniu turite kaip sekasi mazam berniukeliui Mantukui, po truputi pinigelius renku jam SEGAI zaidimui tik problema maza turiu vis dar nerandu kur ji galima nupirkti, labai jau senas tas zaidimas ir praktiskai jau ju nebeveza. Aisku bandysiu ieskoti toliau, bet jei nepavyks tai gal jus zinot ko jo sirdele dar be zaidimu noretu? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
|
Parašytas: 07 Tr. 13,2005 6:11 pm Rašyti temą: |
|
|
Jurga rašo: | Edita, gal kokiu ziniu turite kaip sekasi mazam berniukeliui Mantukui, po truputi pinigelius renku jam SEGAI zaidimui tik problema maza turiu vis dar nerandu kur ji galima nupirkti, labai jau senas tas zaidimas ir praktiskai jau ju nebeveza. Aisku bandysiu ieskoti toliau, bet jei nepavyks tai gal jus zinot ko jo sirdele dar be zaidimu noretu? |
Aušra rašė, kad šiuo metu sūnui taikomas spindulinis gydymas. Kol spinduliuoja Mantukas labai stengiasi ramiai pagulėti.
Dėl žaidimų... Pabandykite pasidairyti Gariūnuose, kažkada matėme, ten yra įvairių tipų šių kompiuterių. Tikrai kažkurį iš nelabai brangių išrinksite. Ir žaidimų kasetės bus pigesnės - bus galima pripirkti  _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
|
Parašytas: 07 Tr. 20,2005 4:21 pm Rašyti temą: |
|
|
Jau vakar Aušra parašė, kad Mantukui atlikus krūtinės ląstos rentgeno nuotrauką, gydytojai pastebėjo didelį darinį. Šiandien turėjo patikslinti... Nerašiau Jums vakar, nes nenorėjau įnešti jaudulio, kol nebuvo tikslaus atsakymo.
Šiandien Aušra parašė, kad: "Taip, kairiajame plautyje didelis auglys. Rytoj pasakys, ką darys toliau. Gydytoja sakė, kad geriau žūti kovoje, nei važiuoti namo. Gydymas, operacija...Negaliu neverkti"
Iš skausmo, iš bejegiškumo, iš nevilties norisi vilku kaukti ir kaukiu  _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 07 Kv. 21,2005 10:36 am Rašyti temą: |
|
|
miela Edita, na niekaip nesuprantu, kodėl yra aptinkamas didelis auglys, kodėl neaptinka, kai būna mažesnis?
kaip man gaila tų mažų vaikučių, kasdien apie juos galvoju ir labai liūdžiu  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
|
Parašytas: 07 Kv. 21,2005 11:11 am Rašyti temą: |
|
|
Anonymous rašo: | miela Edita, na niekaip nesuprantu, kodėl yra aptinkamas didelis auglys, kodėl neaptinka, kai būna mažesnis?
kaip man gaila tų mažų vaikučių, kasdien apie juos galvoju ir labai liūdžiu  |
Manau, į Jūsų klausimą yra du atsakymai: arba ilgą laiką neatlikta kontrolė arba metastazės labai greitai didėja... Tačiau esmė yra ta, kad tai žiauriai liūdna žinia. Jei atsiranda metastazės gydymo metu, tai reiškia, kad vėžinės ląstelės pasidarė dar piktesnės ir atsparesnės gydymui. Vadinasi šiuo metu jos nebereaguoja į taikomą chemoterapiją ar spindulinį gydymą.
Šiandien Aušra turėtų parašyti, kokį tolesnį gydymą gydytojai paskirs Mantukui. Jei gausiu jos žinutę - parašysiu.  _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Jurga Svečias
|
Parašytas: 07 Pen. 22,2005 8:58 am Rašyti temą: |
|
|
Dieve, dieve kaip baisu, Edita kai pamaciau jusu zinute net negera pasidare, as taip tikejausi ,kad tam vaikiukui blogiau nebus, kaip viskas neteisinga ir beprasmiska. Perduokit Mantuko mamai kad mes visi meldziames uz jos maziuka ir dideles dideles stiprybes jam.
Mes jau baigemia pinigelius runkti zaidimui , turbut ryt vazuosiu i gariunus paziuret , jei rasiu butinai nupirksiu. Ir dar noreciau paklausti kaip man jums perduoti, jei jau turesiu? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
|
Parašytas: 07 Pen. 22,2005 11:16 am Rašyti temą: |
|
|
Jurga rašo: | Dieve, dieve kaip baisu, Edita kai pamaciau jusu zinute net negera pasidare, as taip tikejausi ,kad tam vaikiukui blogiau nebus, kaip viskas neteisinga ir beprasmiska. Perduokit Mantuko mamai kad mes visi meldziames uz jos maziuka ir dideles dideles stiprybes jam.
Mes jau baigemia pinigelius runkti zaidimui , turbut ryt vazuosiu i gariunus paziuret , jei rasiu butinai nupirksiu. Ir dar noreciau paklausti kaip man jums perduoti, jei jau turesiu? |
Man taip pat plyšta širdis... Ką tik kalbėjau su Aušra telefonu
Aušra svarsto apie grįžimą į Lietuvą. Vakar vykusio konsiliumo metu tik juos gydanti gydytoją pasisakė už tolesnę kovą, visi kiti mano, kad kovą reikia baigti. Jei vis tik Aušra nuspręstų toliau kovoti, Mantukui būtų taikomas labai agresyvus gydymas - vienu metu stipri chemotarpija ir spindulinis gydymas. Pirmadienį bus atlikta kompiuterinė tomografija.
Miela Jurga, kai turėsite žaidimą, paskambinkite man telefonu 8-620 69665 ir susitarsime, kur susitikti. Aš vis tik manau, kad netrukus jie sugrįš į Lietuvą, gal tuomet norėtumėte atiduoti pačiam Mantukui? Kartu nuvažiuotume jų aplankyti, gal taip Jums būtų drąsiau. Pagalvokite. _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 07 Pen. 22,2005 11:36 am Rašyti temą: |
|
|
Edita uzsirasiau jusu tel. paskambinsiu jei nupirksiu, sedziu ir zliumbiu, nejaugi daugiau jokios iseities nera, vargsas vaikutis. Kad jam dievulis duotu nors pati maziausia sanca, bet tik kad duotu. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Saulė
Prisijungė: 2005 03 08 Pranešimai: 46 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 07 Pen. 22,2005 11:37 am Rašyti temą: Parama Mantukui |
|
|
Siaubinga neteisybė Labai, labai gaila Aušros ir Mantulio Sunkiausia mamai. Sunku matyti silpstantį vaikelį nuo chemoterapijos ir spindulinės, sunku matyti jį silpsantį nuo bjaurios ligos. Už ką vaikučiams tokios ligos. Brangieji laikykitės abudu, meldžiamės už Jus. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Saulė
Prisijungė: 2005 03 08 Pranešimai: 46 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 07 Kv. 28,2005 10:54 am Rašyti temą: Parama |
|
|
Miela Edita, gal yra žinių apie Mantulį? Kaip jie ten? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edita
|
Parašytas: 07 Kv. 28,2005 11:07 am Rašyti temą: Re: Parama |
|
|
Saulė rašo: | Miela Edita, gal yra žinių apie Mantulį? Kaip jie ten? |
Aušra lyg ir nusprendė tęsti Mantuko gydymą Maskvoje. Suprantu, kaip sunku yra apsispręsti, nes šioje situacijoje daug lemia ne tik pačių norai, bet ir artimųjų. Jie sprendė ar važiuoti į namus ir nebekovoti, ar toliau tęsti gydymą Maskvoje, ar tęsti gydymą Vilniuje. Lyg ir linko prie sprendimo likti Maskvoje. Turiu keletą Mantuko nuotraukų, kai tik rasime laisvesnę minutę, sutvarkysime jas ir įdėsime skyrelyje "Mantukas"
Aš vis dar tikiu stebuklu...
Tiesa, pas juos nuvyko tėtis. Aušra sakė, kad vienas nuo kito neatsitraukia nei minutei  _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
RamuneA
Prisijungė: 2005 02 21 Pranešimai: 49 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 07 Kv. 28,2005 2:01 pm Rašyti temą: |
|
|
Aš Aušros vietoj irgi likčiau ir tęsčiau gydymą. Ji tikra šaunuolė. Jei yra nors mažiausia viltis, reikia tikėti. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|