|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Edita
Prisijungė: 2005 01 03 Pranešimai: 1635 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 2:58 pm Rašyti temą: Klinikiniai bandymai |
|
|
Žaklina, suteik mums informacijos apie klinikinius bandymus...
Apkabinu.
Gali įkelti ir nuorodas anglų kalba.
Ačiū _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
|
zaklina Svečias
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 3:31 pm Rašyti temą: |
|
|
Taigi as bent tokiu budu jauciuosi prisedejusi prie kovos pries NB.Pacioje gydymo pradzioje mums buvo pasiulyta isitraukti i bandymus tiriant medikamenta Granocyte (jis skatina liaukocitus )zodziu viskas vyko taip: padalina vaikus i dvi grupes vieni ju su granocytu kiti be.Mus kompiuretis isrinko i ta grupe kuri be granocito.(Nu mes ir vargom chemijos buvo stiprios su ilgom neutropenijom,viska plovem,sterilizavom ,kaukes nesiojom zodziu vargom, bijojom visokiu mikrobu ir bacilu ir tt). Ir po kokiu 5 metu jie vel surinks tuos vaikus i tas 2 grupes ir ziures ar NB gydyme Granocitas beskatindamas liaukocitu neskatina kartu ir NB.Tiesiog ziures kurioje grupeje isgyvenamumas geresnis. Tada kitas bandymas buvo per ta megachemija pries transplantacija.Cia jie NB gydymui naudoja 2 medikamentus busulfex ir melfalan.dabar nepametu kuris yra tiriams nes tradicinis variantas buvo tabletemis o jie dabar sukure tuos pacius vaistus veninius ir tyre butent tokiu vyresniu vaiku NB gydyme.Ir mes pamasteme jei norim sita NB kadanors iveikti turim bandyti, turim triusintis kad butu progresas medicinoje!As galvojau jei mano sunus ir iseis tai neiseis seip sau beprasmiskai ,iseis kazkaip atidaves savo indeli sioje baisioje kovoje.Aciu turit klausimu klauskit! |
|
Atgal į viršų |
|
|
ievute
Prisijungė: 2006 03 30 Pranešimai: 62 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 3:41 pm Rašyti temą: |
|
|
labai grazu, kad tokioje bedoje dar galvojote apie kitus _________________ Vaikystė yra skaistumo, džiaugsmo būsena, pilnatvės pojūtis, kad viskas yra gerai, pasaulis yra gražus, tu atėjai džiaugtis ir būti laimingas. |
|
Atgal į viršų |
|
|
zaklina Svečias
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 5:22 pm Rašyti temą: |
|
|
As jums papasakosiu viena toki pavyzdi gal jus tai net sokiruos.Zodziu mano uosvis,netikintis ( kaip ir mes ) visa gyvenima sake jau as tai jokiu laidotuviu,jokiu pomirtiniu gyvenimu nepripazystu.Kaip pasake taip ir buvo! Pries mirti jis jau buvo oficialiai susitvarkes visus dokumentus ir savo kuna atidave medicininiams tyrimams! Nebuvo jokiu tradiciniu ar netradiciniu laidotuviu.Zmona jo tai gana sunkiai tai pernese nes ja tas faktas kad jos vyras kazkur dabar gabails supjaustytas yra ligoninese jai kele baisu jausma,o va mano vyras visai normaliai su tuo susigyveno jis sako: kaip tevas pasirinko taip man gerai.O as ji emiau baisiai gerbti.As ir pati dabar vis pamasatau ar as galeciau taip pasielgti su savim ?Turbut galeciau ,nes nenoreciau uzkrauti savo vaikams tos tokios "nastos" kapu lankymo ir tt. As tiesiog noreciau kazkaip kitaip kad jie prisimintu apie mane pvz. paklausyti mano megstama muzika. |
|
Atgal į viršų |
|
|
ievute
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 5:31 pm Rašyti temą: |
|
|
Zaklina, argi kapu lankymas yra nasta _________________ Vaikystė yra skaistumo, džiaugsmo būsena, pilnatvės pojūtis, kad viskas yra gerai, pasaulis yra gražus, tu atėjai džiaugtis ir būti laimingas. |
|
Atgal į viršų |
|
|
zaklina Svečias
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 6:34 pm Rašyti temą: |
|
|
gal as Ievute neteisingai issireskiau asmeniskai man lankymasis kapuose manes ne suartina su mirusiu o tik sukelia kazkoki siauba as sunkiai galiu suvokti kad tas zmogus guli ten ir net nenoriu to suvokti,man asmeniskai patinka ziureti nuotraukas aisku gyvo zmogaus, o ne mirusio, prisiminti kazkokias linksmas gyvenimo akimirkas su tuo zmogum. Man tie zmones gyvi mano sirdyje mano galvoje as nepragyvenu dienos be minciu apie juos,as net kartais pagalvoju jei mano sunus numirtu as neisivaizduoju saves vaiksciojancios i kapines. |
|
Atgal į viršų |
|
|
ievute
|
Parašytas: 05 Kv. 18,2006 6:48 pm Rašyti temą: |
|
|
supratau ka norejote pasakyti... as irgi, kaip ir visi, bijau mirties. bet suvokiu, kad anksciau ar veliau gyvenimas privers ja prisijaukinti, susitaikyti su ja ir nebebijoti. kapai man vieta, kur bent simboliskai gali uzeiti i svecius pas artima. _________________ Vaikystė yra skaistumo, džiaugsmo būsena, pilnatvės pojūtis, kad viskas yra gerai, pasaulis yra gražus, tu atėjai džiaugtis ir būti laimingas. |
|
Atgal į viršų |
|
|
za Svečias
|
|
Atgal į viršų |
|
|
G. Svečias
|
Parašytas: 07 Pen. 07,2006 11:29 pm Rašyti temą: |
|
|
Nežinau, ar čia į temą, bet šiandien radau "Take" štai tokią žinutę.Gal pavyks pažaboti smegenų navikus?Taip norėtųsi tikėti...:
Radioaktyvūs skorpiono nuodai naikina smegenų navikus
Skorpionai vieni pavojingiausių gyvūnų Žemėje. Vienas šio nedidelio nariuotakojo įkandimas gali per kelias minutes nužudyti suaugusį žmogų.
Tačiau jau seniai žinoma, jog nedidelės skorpionų nuodų dozės turi gydomąjį efektą. Dar Avicena savo knygose aprašė iš skorpiono nuodų gaminamus vaistus, skaldančius inkstų akmenis.
Amerikiečių kompanijos TransMolecular tyrinėtojai tikisi išmokti be jokio pavojaus žmogaus gyvybei šalinti smegenų navikus radioaktyvių skorpiono nuodų terapija.
Mokslininkai pastebėjo, jog vienas baltymas, esantis geltonojo skorpiono (Leiurus quinquestriatus) nuoduose, sąveikauja su smegenų navikų ląstelėmis. Tyrinėtojai pagalvojo, jog galima kažkokiu būdu priversti šį baltymą į smegenis nunešti kažką, kas sunaikintų vėžines ląsteles.
Buvo sukurtas sintetinis skorpiono nuodas, kuris sujungtas su radioaktyviais jodo izotopais. Nuodų proteinas nuneša į smegenis radioaktyvius izotopus, o pastarieji sunaikina vėžines ląsteles. Šis preparatas pavadintas TM-601.
Tyrinėtojai tikina, jog radiacijos, gautos šios terapijos metu, dozė per maža, kad pakenktų organizmui. TM-601 visiškai pasišalina iš organizmo per šlapimą.
Dabar JAV vyksta naujojo gydymo metodo bandymai. Tyrimuose dalyvauja 54 savanoriai. Pirmieji rezultatai rodo, jog naujoji priemonė tikrai mažina navikus ir prailgina pacientų gyvenimo trukmę. Jeigu laboratoriniai tyrimai bus sėkmingi, tai jau greitu laiku pasaulis sulauks neįprastos, bet efektyvios priemonės kovai su baisia liga, kuri vien JAV kasmet diagnozuojama 17 tūkst. žmonių. |
|
Atgal į viršų |
|
|
vaiva
Prisijungė: 2005 02 09 Pranešimai: 8 Miestas: varėna
|
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|