|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 09 Kv. 01,2011 9:10 pm Rašyti temą: Teisingi receptai musu vaikams |
|
|
Kvieciu dalintis teisingais patarimais. Apie mityba.
Mano patarimas . Vartokite ozku piena.
As verdu, idedu Neskvik kakavos, ir nesakau, kad tai ozkos pienas. Niekada nesakau. Gyvename mieste, bet radome, kas laiko ozkyte ir parduoda piena... |
|
Atgal į viršų |
|
|
vilija
Prisijungė: 2011 08 18 Pranešimai: 24
|
Parašytas: 09 Kv. 01,2011 10:07 pm Rašyti temą: pienas |
|
|
deja,mums ozkos pienas nepasiteisino,ikalbejau uosve nusipirkt ozka-tad pieneli bandem gert kokius 2 men,bet galiausiai suvokiau,kad pienas tikrai yra maziau baltyminis ir gan liesokas,tad ozkele,deja buvo papjauta ir suvalgyta. |
|
Atgal į viršų |
|
|
vilija
Prisijungė: 2011 08 18 Pranešimai: 24
|
Parašytas: 09 Kv. 01,2011 10:23 pm Rašyti temą: |
|
|
dar del kakavos-kakava perku tik ekologinese parduotuvelese,man kazkaip ramiau,kad preke pazymeta bio ar demeter zenklu.mieliau renkuosi vokiska ar sveicariska produkcija siuo metu geriam naturata firmos kakava.man tikrai ramiau,kad sudetyje nera sojos lecitino ir kitu emulgatoriu. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 09 Sk. 18,2011 4:25 pm Rašyti temą: receptas |
|
|
Mums sukelti apetita padeda laidos per TV apie maisto gamyba.
Pvz. Beatos virtuve. Paziurim kartu ir jis pasako, ko noretu, tada puolu gaminti. Gerai ,kad receptai is pakankamai paprastu produktu ir visai teisingi.
Dar gi nupirkau ir knyga Beatos virtuve-vartom abu, renkames, pagal paveikslelius, tuomet gaminu.
Gal minejau, tulzies issiskyrima skatina pipirmeciu arbata. Tuo paciu mazina pykinimo pojuti. Daktare rekomendavo girdyti arbatom, kurios skatina tulzies issiskyrima. Kuris laikas nebenaudojam Ursosan vaistu (jie skatina T issisk. )ir nieko.
Savo temoje rasiau, cia pakartosiu, kad mums gydytoja rekomendavo naudoti papildus: Magnezium diasporas, selena ir cinka. |
|
Atgal į viršų |
|
|
vilija
Prisijungė: 2011 08 18 Pranešimai: 24
|
Parašytas: 10 Tr. 05,2011 6:41 pm Rašyti temą: Re: receptas |
|
|
sivakar vakarienei viriau pieniska sriuba.vaikams visai patiko,tad mielai siulau ir jums.sudetis-pienas,makarona,geriau smulkusi,smulkiai supjaustytos razinos,stengiuosi pirkt ekologiskesnes,cinamonas ir megstamu uogu ar uogienes saukstelis,as naudojau zemuoges ,dar radau truputi darze ir cukraus pagal skoni.skanaus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 02 Tr. 08,2012 6:15 pm Rašyti temą: Saldytos darzoves |
|
|
Saldytos darzoves
Proporcijas pakoreguosite kaskart gamindami
Pokelis saldytu darzoviu misinio (kalafijorai, brokoliai, morkos, zirnelia, sparagai
.)buna labia ivairiu, rinkites pagal skoni, arba darykite miksa is keliu rusiu pokeliu. Perku Vetrijos ,,Gero apetito misinius.
Dar geriau, jei esate uzsisalde savo augintu darzoviu.
(apie 400g)
Svoguno galva
Cesnako 3 skilteles
Baziliko dziov. Saukstas
Druskytes, pipiru-ir dar kokiu nors zoliu
.krapu.
Kuskuso-3 valg saukstai su kaupu. (galima be jo, bet jis visa patiekala pagerina)
Alyvu aliejus-2 saukstai
Grietinele-3 saukstai
Smulkiai supjaustyti svogunai patroskinami aliejuje ant keptuves.
Supilu saltas darzoves, jos syla. Barstau prieskoniais. Kai susyla, tai kuskusu barstau-jis sugeria dregme ir isbrinksta. Gal 15 min uztenka visam ruosimui. Ugnis-nedidele.
I pabaiga supilu smulkinta cesnaka, jei patinka-ir grietinele.
Patiekalas gaunasi birus. Darzoves turi tik gerai atsilti, ju nereiketu suvirti I kose. Tikrai turi skoni, ne preskos. Dar galima palasinti citrinos sulciu.
Noriu pastebeti, kad ziema vartoti saldytas darzoves yra geriau nei zalias. Darzoves saldymui auginamos dirvoje, noksta sauleje, uzsaldomos sokiniu budu ir issaugo maksimaliai vitaminu. O kokie sviezi kalafijorai vasario menesi-beverciai. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 03 Pir. 05,2012 6:07 pm Rašyti temą: Romos receptas nuo viduriavimo |
|
|
Labutis gal pades sis receptukas: imbieras /visa saknis/ nulupti ir supjaustyti greizineliais + 3 citrinos nuzievinti irnuimti baltaja dali supjaustyti griezineliais + stikline cukraus. Viska sumaisyti i saldytuva ir palaikyti 1-2 dienas. Kada prades skirtis sultys. Uzvirinti vandenuka, galima deti kokia arbata /zalia, melisu, juoda/ siaisp lietuviskos yra geros arbatos ciobreliu pvz. ir tada ipilti sio "tiurpaliuko, galima imesti pora gabaliuku citrinos ir misinio, imbiero. Palaukti kol siek tiek praaus, nes karta nelabai skanu, dadeti cukraus pagal skoni ir su siauduku duoti siurbcioti. Sis dalykas mna yra numeris vienas kada vaikas vemia ir viduriuoja arba tik viduriuoja. Sutvarko vidurius tikrai neblogai ir be to labai sveika visam kitam. Tikiuosi panadosite |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 03 Pir. 05,2012 6:10 pm Rašyti temą: Dar nuo Romos apie imbiera |
|
|
Cia siek tiek informacijos apie imbiera `
Naudingosios savybės. Imbieras nuo senų laikų buvo naudojamas skrandžio ir žarnyno ligoms gydyti. Kaip vaistinis augalas jis išsiskyrė savo atpalaiduojančiomis ir spazmolitinėmis savybėmis. O neseniai atlikti tyrimai parodė, kad imbieras veikia kaip antioksidantas ir naikina uždegimus.
likuti galima pasiskaityti cia http://www.plungiskis.lt/plunges-naujienos//kuo-naudingas-imbieras-/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 12 Sk. 28,2014 12:35 pm Rašyti temą: Receptas dovanu |
|
|
Avizine kose-zinom-labai naudinga. Bet sunku ikalbinti vaika net paragauti.
Siulau pabandyti avizas pateikti kitaip.
Reikia ,,blenderio" ir ,,vaflines", arba ,,cirviniu" blynu keptyves (elektriniu).
Avizu-100g sumalti blenderiu iki miltu (arba nusipirkti aviziniu miltu) ipilti 150g kefyro, imesti 2 kiausinius ir du kiausinio baltymus. Suplakti.
Kepti ikaitintoje vaflineje (iskyla tokie stori languoti vafliai).Kepa ilgokai, gal 10 min.
Padazai-pagal pomegi-smulkinti vaisiai, uogos, grietinele, ar nutela. Svarbiausia0- tie kvadratiniai vafliai labai vaikams patrauklus.
Zinoma galima improvizuoti....pasudyti, pasaldinti....
Man atradimas-kad galiu naudoti avizas, o ne kviecius. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|