|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Roma
Prisijungė: 2008 12 23 Pranešimai: 121
|
Parašytas: 05 Pen. 13,2011 8:44 pm Rašyti temą: |
|
|
Sveiki kaip sekasi Gabytei gal kas zinote. Arian skaiciau kad vaistuku galite gauti skalavimui burnytes, gal galetmete nupirkti vaikui as jums pervesciau uz tai. Nezinau negaliu paleisti tos mergaites is minties bet esu toli tai tik mintimis telieka pasiekti si zmoguti. |
|
Atgal į viršų |
|
|
gloriagnius
Prisijungė: 2009 10 26 Pranešimai: 1546
|
Parašytas: 05 Pen. 13,2011 9:47 pm Rašyti temą: |
|
|
kaip mazoji laikosi?Labai rupi |
|
Atgal į viršų |
|
|
Elena
Prisijungė: 2011 01 26 Pranešimai: 98
|
Parašytas: 05 Št. 14,2011 4:21 pm Rašyti temą: |
|
|
Pavyko tik suzinot,kad Gabyte po operacijos kolkas reanimacijoj.Pirmadieni zadam apsilankyt skyriuj,gal pavyks suzinoti ka daugiau.Labai palaikau Romos minti apie globeja.Syki,eilinio Gabijos mamos isvaziavimo namo atveju,teko pabendraut su mazaja.Ji buvo labai issigandus ir sutrikus,vis verke,kad pavargo ir atsisake valgyt.Sutikau ja nesina lekstute sunkiai einancia, koridoriumi vakarienes.Pasisiuliau padet.Kartu pavakarieniavom ir keleta naktu ji pabuvo pas mus su Ausryte palatoj.Deja,negalejau fiziskai jai skirt pakankamai demesio-Aiste buvo kaip tik pajungta ir be galo pavyduliavo.Gabyte gulejo lovoj ir tyliai kas kelias minutes kartojo-"noriu zaist".O kai jau labai jai norejos svelnumo ir demesio,sakydavo-negaliu pati valgyt,nezinau kaip spalvint.Labai ji pamilo Gerdos mama,kuri,duok, Dieve,jai sveikatos,labai Gabyte globoja ir myli.Klausinejau,ar Gabija noretu kitos mamos,ji linkciojo galvyte.Taip ir nesupratau-ar tikrai noretu,ar tik is paklusnumo.Apskritai ji linkus su viskuo sutikti.Isties labai kebli situacija ir kazin ka cia daryt,kad kuo maziau traumuot mergaite.Vienas aisku,kad mama deramai pasirupint ja nesugeba.Paklausta,koks Gabytes megstamiausias patiekalas,atsake,kad keptos bulves...Ne syki maciau,kaip mama mergaite vede netinkamai aprengta,tai su keliais dydziais per dideliais batais,tai nuoga galvyte,vejuota salta diena...O is kitos puses savotiskai myli ja.Is keliones grizo nesina vaikiskom knygutem ir saldumynais.Tik su suvokimu isties problemu turi moteriske. |
|
Atgal į viršų |
|
|
gloriagnius
Prisijungė: 2009 10 26 Pranešimai: 1546
|
Parašytas: 05 Št. 14,2011 6:27 pm Rašyti temą: |
|
|
Kaip grazu,kad eidama toki sunku kelia pati,jus dar randate laiko pasirupinti kitais.Tai tikras zmogiskumas!!!!Pasiseke Gabijai,kad sutiko tokius zmones Aciu, kad parasote,nes mes tiesiog nekantraujame. |
|
Atgal į viršų |
|
|
shatu'te
Prisijungė: 2010 10 24 Pranešimai: 226 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 05 Št. 14,2011 6:40 pm Rašyti temą: |
|
|
Pirmadieni planavau nuvaziuoti pas Gabyte. Bet ji dar gali buti is reanimacijos nesugrizusi. Labai uz ja kumscius laikau Drabuziai jau sudeti. Noriu apart drabuzius kazka is maisto atvezti. Tik nezinau ka jai galima ir ka ji megsta ir ko nemegsta valgyt. Galiu ir skysti burnytei skalauti nupirkti. Tik jau atleiskit,bet nezinau koki?Tai jeigu galite,pasakykite man. Nezinau,gal dar kokiu butiniausiu dalyku reikia? Muila,rankslosti,tualetini popieriu ar dar kazkokias tai smulkmenas ji turi? . Minejote kad ji guli transplantacijos skyriuje. Ji tai gal surasiu,o kelintoj palatoj?
Kodel pasaulyje sitiek skausmo ko gero tai vienintelis klausymas,kuris neturi atsakymo...
Liudna-labai,labai liudna Tiesiog protu nesuvokiamas dalykas. Ir kodel likimas krecia kvailus puokstus? Ir dar su paciais silpniausiais ir nekalciausiais
Jeigu ka suzinosite apie Gabyte,praneskite. Zinosiu ka del pirmadienio daryti. Lauksiu paciu geriausiu ziniu...
Bet man labai keista del mamos,ko ji tokia nesiorentuojanti. Argi ji per savo gyvenima nera girdejusi zodzio 'vezys'? Hm,gal jai paaiskinti tiesiog reiketu,pasikalbet,pasakyt kad ji savo dukrai dabar labai reikalinga ir tp... Tikiu kad ji ja myli,bet del savu, mums nesuprantamu priezasciu ji nesugeba ja pasirupinti |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kinete
Prisijungė: 2011 04 29 Pranešimai: 183
|
Parašytas: 05 Št. 14,2011 9:49 pm Rašyti temą: |
|
|
Jurgeli, taip.. ;( ta pati. Jai išpjovė vieną plautį... dėl kažkokios infekcijos, o mama išlekė namo. Viena mamytė (ALA) padėjo susitarti su daktare, kad mane įleistų pas ją, nes vis tiek jau mane žino ir turim ryšį... Tai sakė, kad rytoj nuo 12h iki 1h galiu pas ją pabūti... Prašysiu rytoj, kokios naujienos. Pačiai spaudžia širdį...
Ji turi per didelius batus, nes tokius jai daviau ( dvejus žieminius ) ir striukytes tris. pora kelnyčių ir maikučių, golfą.. Bet kelnytės labai per didelės, kai šitaip sulyso... Dėl to sulysimo pradėjo nebelaikyt šlapimo ir kt Aš irgi nežinau kokia situacija su maistu, kaip reanimacijoj maitina? Nunešiu vandenuko, o jei dar ko leis, tai parašysiu.
Aš galvoju, kad reikėtų pasiteirauti socialinės rūpybos, ką ji apie tai mano (apsiimu tai padaryti). Nes jei vienas vaikas augęs vaikų namuose, namas sudegęs, o vyras alchašas ir piktas ( kaip ji man pasakojo ), gal tikrai būtų geriau valdiškuose namuose... Nes vyresnioji dukra sakė, kad mama ją lankydavo, po to vis rečiau ir visai nutrūko. O pati mama man pasakojo, kaip Gabytė nemoka ravėti ir greit nusibosta, kaip tikisi, kad šiemet jau padės... Nes ten vienkemis, kitų vaikų nėra ir mažylei trūktsa bendravimo...
Šiandien man ypatingai liūdna, nes jau nelankiau jos nuo trečiadienio, o jau ir operaciją ištvėrė ir guli viena liūdna reanimacijoj... ;((( |
|
Atgal į viršų |
|
|
shatu'te
|
Parašytas: 05 Št. 14,2011 10:46 pm Rašyti temą: |
|
|
Kinete rašo: | Jurgeli, taip.. ;( ta pati. Jai išpjovė vieną plautį... dėl kažkokios infekcijos, o mama išlekė namo. Viena mamytė (ALA) padėjo susitarti su daktare, kad mane įleistų pas ją, nes vis tiek jau mane žino ir turim ryšį... Tai sakė, kad rytoj nuo 12h iki 1h galiu pas ją pabūti... Prašysiu rytoj, kokios naujienos. Pačiai spaudžia širdį...
Ji turi per didelius batus, nes tokius jai daviau ( dvejus žieminius ) ir striukytes tris. pora kelnyčių ir maikučių, golfą.. Bet kelnytės labai per didelės, kai šitaip sulyso... Dėl to sulysimo pradėjo nebelaikyt šlapimo ir kt Aš irgi nežinau kokia situacija su maistu, kaip reanimacijoj maitina? Nunešiu vandenuko, o jei dar ko leis, tai parašysiu.
Aš galvoju, kad reikėtų pasiteirauti socialinės rūpybos, ką ji apie tai mano (apsiimu tai padaryti). Nes jei vienas vaikas augęs vaikų namuose, namas sudegęs, o vyras alchašas ir piktas ( kaip ji man pasakojo ), gal tikrai būtų geriau valdiškuose namuose... Nes vyresnioji dukra sakė, kad mama ją lankydavo, po to vis rečiau ir visai nutrūko. O pati mama man pasakojo, kaip Gabytė nemoka ravėti ir greit nusibosta, kaip tikisi, kad šiemet jau padės... Nes ten vienkemis, kitų vaikų nėra ir mažylei trūktsa bendravimo...
Šiandien man ypatingai liūdna, nes jau nelankiau jos nuo trečiadienio, o jau ir operaciją ištvėrė ir guli viena liūdna reanimacijoj... ;((( |
O kokia jos kojites ismera? As jai rytoj basutes nupirkciau. Drabuzeliu tai as atnesiu. Tik pirmadieni as tada neiciau,nes vistiek jos nerasiu. Arba visus tos daiktus galeciau jos palatoj palikti? Bet as ja pacia labai noriu aplankyt,apkabint,paguost O zaisliuku as speju ji irgi neturi? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Roma
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 10:06 am Rašyti temą: |
|
|
Ei mergaites, bukit drauges, prisijunkite mane i facebooka, as pas Eleniuka esu jurate. As pasiziuresiu ka galiu atsiuti, man tik ismiera parasykite. As turiu geru zieminiu kepureliu - musu gamybos ir megztuka gera pusvilnes ideciau, o ziemai ir gera vilnoni.
Na jos ismiera t.b. kokia 116 turetu buti o kojyte 26-27 pagal amziu. Tik sakykite kam siusti. Kiniete tu lankai mazaja, tai as tau gal ir imesciau siuntinuka.
O jeigu slapimo nelaiko, gal pampersa deda s.m. ir tikrai 100% reikia rupybos sitam vaikui. Raveti pades, as nezinau gal ta mama ir nesiprentuoja, bet atsiprasau cia jau t.b. siek tiek sutrikusio issivystymo zmogus, kuris zinoma nieko del saves begali padaryti, bet kur vaiku socialine tarnyba siuo metu tortus valgo ir kavutes geria ar kaip? Raveti??? Buciua tikrai dekinga, kad mes visos kartu kas is toli, kas is arti padetume siam vaikui. Nesamone kakzokia. Esu pritrenkta.
Mergaites is vis negalima atiduoti atgal - jokiu budu. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Elena
Prisijungė: 2011 01 26 Pranešimai: 98
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 10:34 am Rašyti temą: |
|
|
Labai skaudu del mazosios,kad viena po tokios operacijos guli.Kazi,ar kvepuoja pati...Ir siaip meiles ir svelnumo jai reik.Labai jautri mergaiciuke.I tai ir noreciau atkreipt demesi.Be abejones socialine darbuotuoja cia butina,bet gal atsirastu kokia bevaike seima,ar kad ir turinti daug globotiniu seimyna,kur mama butu didele sirdim ir jos meiles pakaktu ir Gabytei.Tik kolkas nesumasciau kur kreiptis ir kam rasyti.Zinot,kai siela jauciasi vienisa ir nereikalinga,ji iskeliauja...Todel labai reikia,kad ne tik aprengtu,duotu valgyt,bet ir pamyluotu,pasakytu,kkia ji mylima ir svarbi... Mama Gabytes-nebe pirmos jaunystes-nasta jai mergaite.Rupintis ja buna labiau ipareigota medicinos personalo,nei daro tai savo noru.O ir tetusis motina pakumsciuoja reguliariai ir Gabyte jo bijo.Bet...patekus i globos namus,su ja nieks ligoninej isvis neguletu,o cia bent kazkiek mama pabuna-stai dar kita medalio puse.Vat cia ir yra kebliausia.Bet,kad namie ja nepasirupins-irgi faktas! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Sandra
Prisijungė: 2011 05 15 Pranešimai: 7 Miestas: Newcastle
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 12:11 pm Rašyti temą: |
|
|
Sveiki brangieji,labai seniai esu su jumis mintymis, bet niekada neisdrysau parasyti.Visada bijojau parinkti ne ta zodi, o kaip zinote blogai parinktas zodis gali daugiau iskaudinti nei padeti...Tad iki sio laiko susilaukiau nuo rasymu.
Bet paskaicius Gabutes istorija, labai suspaude sirdele.Vien pagalvojus ,kad mazas vaikutis turi praeiti tokius kancios kelius ....O cia viena, be mamos palaikymo ir supratimo.
As pagalvojau , kad butinai ta mergyte reikia pasirupinti, bet del valdisku namu abejociau...Reiktu gal , kad atsirastu moteris ar seima kurie galetu ja pasirupinti.Labai gaila ,kad pati esu labai toli nuo jusu Tikrai prisideciau prie mergytes globojimo.Bet jei kuom galesiu padeti tikrai viska padarysiu.Pati auginu dukryte panasaus amziaus kaip Gabute, tad drabuzeliais ir rubeliais tikrai pasidalinsime.Butu gerai , kad kas surasytu ko jai reikia ir kokiu ismeru. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Roma
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 1:02 pm Rašyti temą: |
|
|
Zinoma kas be ko, vaikui palaikymas eina pirmoje vietoje, skarmalai ir visi kiti dalykai po to. As isivaizdoju kad tai galetu lietuvoje gyvenanti seima, nes tokioje situacijoje vaiko neisvesi taip pasiemus, kada ji laiduose visa plius biurokratiniai reikalai. Ar bevaikei seimai tai turetu buti uzduotis labai abejoju, nes bevaikes seimos daznai patys stengiasi ir negali sulaukti vaiku ir tai skaudus procesas, todel visada bus dilema ar tai ne laikinai. Arba tada siu zmoniu sirdis turetu buti labai didele, be to klausimas ar bevaike mama turetu tuos visus duomenis kurie reikalingi sioje situacijoje. Cia turetu buti seima su patirtimi. Nezinau gal pavesti zurnalistams surasti mergaitei tokia seima, kuri ir mamai duotu sansa, nes jeigu isvesti i uzsieni, tai viskas vaikui bus sunku kada mamos nebus, kita kalba, kiti kvapai ir t.t. Kada tas rysys naturaliai nutruktu, butu ne taip skaudu abiems pusems. Kad tai ivyks tai as net neabejoju.
Na vat prirasiau, reziume tokia, gal vistiktai sia istorija perduoti geram zurnalistui, pvz. Mildazytei, nes cia reikalinga didesne publika kad ispresti sia beda palankiai tiek Gabutes, tiek jos mamos pusei. Pasielgi taip kaip vaikui geriausiai, nenuskriaudziant mamos. JI taip pat turi tureti sansa matyti vaika ir dalyvauti pagal galimybes. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Sandra
Prisijungė: 2011 05 15 Pranešimai: 7 Miestas: Newcastle
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 1:19 pm Rašyti temą: |
|
|
Na del uzsienio as pritariu, tai nebutu geras variantas siuo metu.Nes vaikui yra sokas jau vien liga, o staigus nutraukimas nuo mamos manau butu antras sokas.Kuriu jai maziausiai reikia siuo metu.
As manau , kad is mamos vaiko galutinaiatimti nereiketu atimti.Suprantu , kad si situacija yra labai sudetinga, kiek paskaiciau tai suprantu ir tai , kad gyvenimas su mama nera tinkamas.Bet manau jei radus globeja , vis tiek mama turetu tureti galimybe lankyti mergyte.Manau paciai mergytei butu gerai.O lankydama mama negales padaryti tiek daug zalos , kiek dabar daro ja augindama
Siaip del Mildazytes, nezinau ar ji uzsiimtu, nes kazkada siunciau jai viena istorija , bet ji nereagavo.Bet gal pavyks.
O siaip kaip pati mama reaguotu idomu i naujus globejus?Gal galyma su jos sutikimu tai padaryti?Gal ji pati jaucia , kad jai yra persudetinga rupintis mazyle, ir paaiskinus jai , kad atsirastu zmones kurie pasirupintu mazyle. Bet ji galetu ateiti ir susitikti su mazyle kada tik panoresjus.Nes as kazkodel manau , kad be mamos sutikimo , sis reikalas sunkiai judetu. |
|
Atgal į viršų |
|
|
shatu'te
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 2:06 pm Rašyti temą: |
|
|
Nezinau,gal ir kvaila mintis,bet gal butu galima pabandyti pakol neatsirastu globejai,tie kas gyvena Vilniuje ir kas nori padeti Gabutei,susispausti ir buti su mergaite pagal grafika? Susitarti,kas kokiom dienom ateina ir kiek buna. O paskui keistis. Tokiu atveju mergaite pajustu kad yra ne viena sitam pasaulyje...O ateity tikiuosi kad viskas susitvarkys. Del zurnalistes tai,viena zurnaliste kuri dirba LTV televizijoje gyvena kaimynisteje. As jos beveik niekad nematau,nes gyvena uz 3 metrines tvoros ir vilksuniu kuris saugo nama. Pas ja nepakliusiu,bet galeciau lauke ant suoliuko pasedeti,palaukti gal pamatysiu ja griztancia is darbo ar is namu iseinancia. Arba pagausiu jos sunu vaikstinejanti su suniu. Pora kartu teko man su ja bendrauti. Ji man pasirode siltas zmogus. Galeciau pasikalbeti apie Gabija. Gal ji ka pasiulys,gal ka pades ar patars...
Gal kas zino kaip Gabute laikosi? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kinete
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 2:49 pm Rašyti temą: |
|
|
Sveikos visos. gera naujienele, Gabyte jauciasi kur kas geriau Isimtas zondas jau jai, pamaitinau ir sriubytes, ir desrele su bulviu kose ir burokeliais ir sulciu atsigerem. Paskaitem knygute, paziurejom, kaip nufotografavau kitus vaikus fotoaparate, pasedejom ir patylejom abi. Rytoj jau ja paleis i skyriu, tai Ala pasiims i palata ja, visada nuosirdziai ir siltai pasirupina ne tik savo mazyle, bet ir Gabija. Sesutes nevare manes, leido ilgiau pabuti, pasikalbejom apie mama... Tai Gabija iskart verkti pradejo, kad nori, kad mama atvaziuotu, siandien, o ne rytoj... Bet pasistengiau nuraminti ja. Siaip manau, kad praskaidrinau nuotaika jai, seseles labai dziaugesi. Dar siek tiek pasimokem spalvas, jau zino balta ir raudona Ir kad jai keturi metukai
Mano nuomone, mama jai reikalinga ligonineje tikrai. Ligonineje tegu sveiksta su mama, su musu pagalba ir rupesciu, nuolatiniais vizitais. O kai jau liga atsitrauks ir bus kalba apie pagerejima, tai tuomet galim pasiteirauti rupybos, ka ji apie tai mano. Mama susirupinusi ukiu ir kaip isgyventi, vaikas jai tiesiog yra. Rupi, bet meiles nerodo, vis skundziasi, kad Gabyte tokia principinga, piktai visko sako ko nori, ko nenori neikisi ir tt. Ji ne piktai, bet tiesiog taip bukai... Nezinau net kaip pasakyt, ten reiketu gal pabendrauti...Del rubeliu reanimacijoj nebuvo kaip man su liniuote matuoti jos kojyciu ) Rytoj pamatuosiu. Nes 26 batai buvo per dideli. Ir tokio kudumo, kad nezinau... 3 metu vaiko rubeliai gal gal... Pampersu duoda ligonine, aciu dievui
Paskutinį kartą redagavo Kinete, 05 Pir. 30,2011 8:35 am. Redaguota 1 kartą |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kinete
|
Parašytas: 05 Sk. 15,2011 2:54 pm Rašyti temą: |
|
|
Paskutinį kartą redagavo Kinete, 05 Pir. 30,2011 8:35 am. Redaguota 1 kartą |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|