|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
amir
Prisijungė: 2006 01 31 Pranešimai: 32 Miestas: Šiauliai
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 5:43 pm Rašyti temą: Kristinutė |
|
|
Gal galėtumėt tapti mažosios Kristutės aferezinių trombocitų donorais.
Reikia 0(I)RH+(teigiamos) kraujo grupės žmonių. Donoras turi būti visiškai sveikas, negali būti persirgęs gelta, t.p. negali būti net susiuvimo ar sumušimo, venos turi būti stiprios, neplonos ir smarkiai nepasislėpę.
Kristinutei dabar eina 5-i metukai, jau daugiau nei metai kaip ji serga vėžiu.(Diagnozė - antinkščių neuroblastoma IVst.) Po ilgo gydymo chemoterapija kurso jai persodino, iš jos pačios paimtus, kaulų čiulpus. Ir tokiems ligoniukams yra pastoviai suleidžiami donoro trombocitai, nes jų pačių organizmas tiek nusilpęs, kad negali pasigaminti.
Donoro afereziniai trombocitai kai kuriems vaikeliams suleidžiami kelis kart per dieną, kai kada kas antrą dieną. Todėl reikalinga ne vieno, o keleto - keliolikos žmonių trombocitų. Mes jau ieškojom visų giminaičių, draugų gyvenančių Vilniuje, bet l.nedaug iš jų gali būti donorais, todėl ir prašome gerų žmonių, gal kas galės ir sugaiš savo brangų laiką, kad galėtų pagelbėti mažylei.
Visa procedūra užims apie 5h.
Pirmiausia reikia pasiskambinti ir sutarti atvykimo laiką (būtinai, nes ne visada gali priimti) su Santariškių ligoninės konsultacinės poliklinikos Kraujo centru tel.nr.2365160. T.p. pasakykit, kad trombocitai Kristinai Fomkinaitei.
Atvykus į Kraujo centrą pirmiausia paima kraujo tyrimams. Užtruks apie 0,5h. Jei kraujas tinka po 2h paims trombocitus: iš vienos rankos venos ims kraują, atskirs trombocitus ir į kitos rankos veną grąžins kraują. Visa tai truks apie 2h.
Kraujo centras dirba tik darbo dienomis.
Kristinutei donorų trombocitų reikės dvi savaites, tai nuo 01.30 iki 02.10.
L.l.laukiam galinčių padėti .
Skubu pasidžiaugti jog Kristinos mamytės ir mūsų pusbrolio kraujas tiko ir jie tapo trombocitų donorais. Iš Kristinos mamytės paėmė net dvi porcijas. Taip, kad turi dar kokiom dviem dienelėm atsargos. Šiandien Kristutei sulašino pusbrolio trombocitus. Liko mamytės dvi porcijos.
Bet deja, Kristutės mamytė klausė Kraujo centre, niekas neskambino ir nesikreipė dėl kraujo davimo (aš esu paskelbusi ir supermamos ). Kristutės mamytė sakė, kad Kraujo centre trombocitų donorui sumoka 40Lt. Jei kas abejojate ir galvojate, kad atsiras kitų, būkit geri neabejokit, paskambinkit ir jūs pagelbėsit Kristutei. Juk kiek mes laiko sugaištam visokiems beprasmiams dalykams, o tai nors kelios valandos jūsų gyvenime praleistos pagalbai mažesniajam ir, kuriam l.l.jos reikia. Tikiuosi, kad vis dėlto atsiras nors vienas, ar du žmogiukai neabejingi . |
|
Atgal į viršų |
|
|
Ziuzia
Prisijungė: 2005 01 04 Pranešimai: 354 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 6:04 pm Rašyti temą: |
|
|
Mielai padetume, jei butume tinkami Tokia reta kraujo grupe... Gal vertetu dar paskelbti mama.lt portale? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Aida
Prisijungė: 2005 10 27 Pranešimai: 774 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 6:08 pm Rašyti temą: |
|
|
Laikykites, nepasiduokite, viskas bus gerai. Stiprybes Kristutei ir jos teveliams. As isiuntinejau pranesima draugams, gal kas atsilieps. Reikia tiketi ir niekada, niekada neprarasti vilties. Sekmes |
|
Atgal į viršų |
|
|
Svečias
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 8:20 pm Rašyti temą: |
|
|
L.l.aciu uz gerus zodzius ir palaikyma.
Kai bus galymybe visa tai parodysiu ir perduosiu Kristutes mamytei (as jos pussesere). Jie saunus zmones, l.l.myli vienas kita ir viliasi. |
|
Atgal į viršų |
|
|
amir
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 9:50 pm Rašyti temą: |
|
|
Ziuzia rašo: | Mielai padetume, jei butume tinkami Tokia reta kraujo grupe... Gal vertetu dar paskelbti mama.lt portale? |
Paskelbiau ir mama.lt, dabar laukiu atsakymu |
|
Atgal į viršų |
|
|
amir
|
Parašytas: 01 Antr. 31,2006 11:27 pm Rašyti temą: |
|
|
Tikslus Kraujo centro darbo laikas :
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo skyrių, Santariškių g. 2, tel. (8 5) 236 5160 nuo 7:00 iki 15:30 darbo dienomis. Jį rasite už konsultacinės poliklinikos esančių stiklinių durų, pirmame aukšte. Kreipiantis į Kraujo skyrių reikia turėti dokumentą, kuriame būtų asmens kodas ir nuotrauka. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jovita Svečias
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 9:58 am Rašyti temą: |
|
|
Sveiki,
Mano tokia kraujo grupė. Šiuo metu esu peršalusi, sloguoju. Ar tokiu atveju galima duoti kraujo? Ar galima duoti kraujo Kaune?
Jovita |
|
Atgal į viršų |
|
|
amir
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 11:06 am Rašyti temą: |
|
|
Jovita rašo: | Sveiki,
Mano tokia kraujo grupė. Šiuo metu esu peršalusi, sloguoju. Ar tokiu atveju galima duoti kraujo? Ar galima duoti kraujo Kaune?
Jovita |
Kaune negalima. Tik Vilniaus Santariškių Kraujo centre ima Trombocitus, vienintelėj vietoj Lietuvoje. Mes nemažai Šiauliškių surinktumėm, jei galėtų priduoti Šiauliuose, bet deja...
Dėl peršelimo - nežinau. Aš tai pagalvojau, kad tikriausiai žaizdelių negali buti dėl to, kad paskui pats donoras nenukraujuotų, o peršalimas...?
Geriausia būtų paskambinti į Kraujo centrą, jie tiksliai galėtų atsakyti. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Svečias
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:00 pm Rašyti temą: |
|
|
Apgailestauju, esu Rezus - IIgr. Tikiu, kad atsiras sveikas ir galintis padėti, tik nenuleiskite rankų |
|
Atgal į viršų |
|
|
Tamira Svečias
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:06 pm Rašyti temą: parama |
|
|
Labai suprantu.Mielai padėčiau,tačiau mano grupė kita, artimųjų tarpe tokios gr.žmonių nežinau.Laikykitės. Manau,kad gerų ir supratingų žmonių atsiras. |
|
Atgal į viršų |
|
|
amir
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:21 pm Rašyti temą: |
|
|
Ačiū už palaikymą ir gerus žodžius . Man tai l.svarbu, nes jau buvau benusivilianti, bet šiandiena viską atpirko. Vis dėl to gerų žmonių yra l.daug .
Jau Kraujo centre šiai savaitei donorų yra , dabar užsirašinėja kitai savaitei. |
|
Atgal į viršų |
|
|
jukupuku Svečias
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:40 pm Rašyti temą: |
|
|
ot ai pas mane taip parasyta kraujo grupe ORh D teigiamas ji netinka ..
ps.parasykit .. |
|
Atgal į viršų |
|
|
DANUTĖ Svečias
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:46 pm Rašyti temą: PAGALBA KRISTUTEI |
|
|
LABAI NORĖČIAU PADĖTI, TAČIAU PERSIRGUSI GELTA. DĖKOJU TIEMS KURIE GALĖS PADĖTI UŽ KRISTUTĘ IR LINKIU JAI PASVEIKTI |
|
Atgal į viršų |
|
|
Aida
Prisijungė: 2005 10 27 Pranešimai: 774 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 1:53 pm Rašyti temą: |
|
|
Dievuliau kaip gaila mano grupe tiktu, tikrai padeciau, bet pati sergu kruties veziu . Paprasiau vyro kad savo darbe paklausinetu visu. Laikykites. Visa sirdime esame su jumis. |
|
Atgal į viršų |
|
|
amir
|
Parašytas: 02 Tr. 01,2006 2:10 pm Rašyti temą: |
|
|
jukupuku rašo: | ot ai pas mane taip parasyta kraujo grupe ORh D teigiamas ji netinka ..
ps.parasykit .. |
Tai kaip tik tokios ir reikia
0 RH teigiamos |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|