|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
ievute
Prisijungė: 2006 03 30 Pranešimai: 62 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 07 Antr. 29,2008 9:21 pm Rašyti temą: |
|
|
Gabriele, kiek Tau metų? Kodėl mama Tavęs nenuveda?
Turi eiti pas šeimos gydytoją. _________________ Vaikystė yra skaistumo, džiaugsmo būsena, pilnatvės pojūtis, kad viskas yra gerai, pasaulis yra gražus, tu atėjai džiaugtis ir būti laimingas. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gabrielė
Prisijungė: 2008 07 01 Pranešimai: 45 Miestas: Šiauliai
|
Parašytas: 07 Antr. 29,2008 9:44 pm Rašyti temą: |
|
|
Man 15m.
Neveda nes jau esu pratus visur eiti pati.Ir taip jai atrodo kad cia nieko rimto.Tai tik numoja ranka. _________________ *aš visgi tik žmogus* |
|
Atgal į viršų |
|
|
ievute
Prisijungė: 2006 03 30 Pranešimai: 62 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 07 Antr. 29,2008 10:07 pm Rašyti temą: |
|
|
Tai nueik viena. Ir išsklaidysi savo abejones.
p.s. nerink tos informacijos apie auglius. Kam ji Tau _________________ Vaikystė yra skaistumo, džiaugsmo būsena, pilnatvės pojūtis, kad viskas yra gerai, pasaulis yra gražus, tu atėjai džiaugtis ir būti laimingas. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gabrielė
|
Parašytas: 07 Antr. 29,2008 10:20 pm Rašyti temą: |
|
|
Ačiū.Reikes ryt nueiti. ;]
O informacija as renku del to nes mane jau senai domina visi tokie dalykai..todel pas mane daug namie visur primetita informacijos apie visokias ligas.. ;] _________________ *aš visgi tik žmogus* |
|
Atgal į viršų |
|
|
ieva.l
Prisijungė: 2007 01 28 Pranešimai: 8 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 08 Pen. 01,2008 1:16 pm Rašyti temą: |
|
|
aisku nueik, bet manau kad rinkti nformacija apie ligas yra netikslinga, nebent zadi studijuoti medicina. o ieskoti ligu neverta, geriau dziaukis gyvenimu ir uzsiimk kitais naudingesniais dalykais;) |
|
Atgal į viršų |
|
|
vakare
Prisijungė: 2007 11 08 Pranešimai: 348 Miestas: Klaipeda
|
Parašytas: 08 Št. 02,2008 4:54 pm Rašyti temą: |
|
|
Gabriele,tikrai nieko nelauk ir bek pas gydytoja,nes nereikia ziureti i paprastus simptomus pro pirstus,jei taip atrodo mamai.
O apie ligas informacijos kaupti nereikia,nes kai ja skaitai tai taip ir stengiesi ja pritaikyt sau,nes ta pati gerai zinau,nes kai mokiausi apie ligas,tai vos nekiekviena liga galejau prisitaikyt sau. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gabrielė
|
Parašytas: 08 Sk. 03,2008 12:42 am Rašyti temą: |
|
|
Ieva, as nuo mazu dienu apie ligas vis girdziu..Senelis buvo gydytojas.Tai pas ji kai budavau man apie viska pasakodavo nes labai tai patikdavo.Tokia protinga jausdavausi..Kad zinau tiek daug..;D Kai senelis mire nuo vezio..Perskaiciau visus jo uzrasus.Tai dabar tikslinuosi vis..Nes nebegaliu be to..O mazai ka pritaikau sau..Labiau seimos nariams.. ;]]
Vakare,nuejau pas gydytoja bet tai savo seimos neradau tai ejau pas kita..Ir ji man pasake kad man truksta oro del nervu..O ji visa kita ka jei sakiau buvo nusispjauti..Tai lauksiu kol galesiu pas savo gydytoja nueiti. _________________ *aš visgi tik žmogus* |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lejos mama
Prisijungė: 2011 04 03 Pranešimai: 6 Miestas: Klaipeda
|
Parašytas: 04 Pir. 04,2011 4:19 pm Rašyti temą: Kamieniniu lasteliu surinkimas ir transplantacija? Ar verta? |
|
|
Sveiki, gal kas issakys savo nuomone, nes mes siek tiek pasimete ir nezinom kaip elgtis, ka daryt. Musu dukryte, susirgo umine mieloblastine leukemija, o kadangi as pati siuo metu laukiuosi kito vaikelio, tai iskilo klausimas del kamieniniu lasteliu surinimo is virksteles ar/ir placentos. Kol kas neaisku ar mums bus reikalinga kaulu culpu transpalntacija, bet galvojam, kad gal but butu galima jas surinkt vistiek. Ar yra galimybe jas panaudot, nes kol kas randam informacija tik apie surinkima, o apie panaudojima dar nieks nieko neraso. Gal but dar Lietuvoje nenaudoja kamieniniu lasteliu. Gal jus zinosit ir patarsit kaip pasielgt, ar verta surinkinet. Kad gali netikt tai sito klausimo nesprendziam, cia aisku, bet va apie pati surinkima ir po to transplantacija, kaip jus elgtumetes, o gal zinot tiesiog konkreciai, kad neverta, nes niekas nemoka panaudot kol kas. Aciu! |
|
Atgal į viršų |
|
|
vakare
Prisijungė: 2007 11 08 Pranešimai: 348 Miestas: Klaipeda
|
Parašytas: 04 Pir. 04,2011 8:46 pm Rašyti temą: |
|
|
Lejos mama.Esu klaipediecio Viliaus mama ir pirmiausiai noriu palinket jums stiprybes,ramybes, susikaupimo.Manau,kad tuo klausimu jums reiketu nueit i Jurininku ligonines hematologijos sk.ir pabandyt pasikalbet su vedeju Jurguciu ar L.Malciute.Taip pat pasikonsultuot siuo klausimu galit ir su Onkologiniame korpuse dirbanciu Chemoterapijos vedeju A.Cesu.Sekmes |
|
Atgal į viršų |
|
|
Edita
Prisijungė: 2005 01 03 Pranešimai: 1635 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 04 Pir. 04,2011 9:35 pm Rašyti temą: Re: Kamieniniu lasteliu surinkimas ir transplantacija? Ar ve |
|
|
Lejos mama rašo: | Ar yra galimybe jas panaudot, nes kol kas randam informacija tik apie surinkima, o apie panaudojima dar nieks nieko neraso. Gal but dar Lietuvoje nenaudoja kamieniniu lasteliu. |
Siūlau perskaityti šį straipsnį - http://www.klb.lt/node/96 ir atkreipti dėmesį į šį sakinį tačiau virkštelės kraujyje yra ribotas kamieninių/pirmtakinių ląstelių skaičius, pakankamas tik vaikų gydymui. Tiek kalbantis su "Imunolita" personalu, tiek su onkohematologais, ypatingai su paminėtu A.Česu, reikėtų n kartų pasitikslinti ir gauti atsakymą, ar tikrai kamieninių/pirmtakinių ląstelių skaičius esantis virkštelės kraujyje pakankamas, kad būtų galima atlikti transplantaciją. Ir išsiaiškinti, ar jau yra plačiai taikoma technologija, kuri padaugina virkštelės kraujo kamieninių ląstelių skaičių. _________________ Mes randame gyvenime tai, ką patys jam suteikiame. R. V. Emersonas |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lejos mama
|
Parašytas: 04 Antr. 05,2011 10:11 am Rašyti temą: |
|
|
vakare rašo: | Lejos mama.Esu klaipediecio Viliaus mama ir pirmiausiai noriu palinket jums stiprybes,ramybes, susikaupimo.Manau,kad tuo klausimu jums reiketu nueit i Jurininku ligonines hematologijos sk.ir pabandyt pasikalbet su vedeju Jurguciu ar L.Malciute.Taip pat pasikonsultuot siuo klausimu galit ir su Onkologiniame korpuse dirbanciu Chemoterapijos vedeju A.Cesu.Sekmes |
Labas vakare! Mes siuo metu gulim VVUL onkohematologijos skyriuje, cia klausem del transplantacijos, taciau atsakymo, kad bent uzvestu ant kelio negavome. Mus gydanti gydytoja pabreze viena, kad tai begalo dideli pinigai, kaipir komercija. Taciau sakykim jei pinigai mum ne stabdis, vistiek tvirto atsakymo negavom nei "uz" nei "pries". |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lejos mama
|
Parašytas: 04 Antr. 05,2011 10:17 am Rašyti temą: Re: Kamieniniu lasteliu surinkimas ir transplantacija? Ar ve |
|
|
Edita rašo: | Lejos mama rašo: | Ar yra galimybe jas panaudot, nes kol kas randam informacija tik apie surinkima, o apie panaudojima dar nieks nieko neraso. Gal but dar Lietuvoje nenaudoja kamieniniu lasteliu. |
Siūlau perskaityti šį straipsnį - http://www.klb.lt/node/96 ir atkreipti dėmesį į šį sakinį tačiau virkštelės kraujyje yra ribotas kamieninių/pirmtakinių ląstelių skaičius, pakankamas tik vaikų gydymui. Tiek kalbantis su "Imunolita" personalu, tiek su onkohematologais, ypatingai su paminėtu A.Česu, reikėtų n kartų pasitikslinti ir gauti atsakymą, ar tikrai kamieninių/pirmtakinių ląstelių skaičius esantis virkštelės kraujyje pakankamas, kad būtų galima atlikti transplantaciją. Ir išsiaiškinti, ar jau yra plačiai taikoma technologija, kuri padaugina virkštelės kraujo kamieninių ląstelių skaičių. |
Visu pirma aciu uz atsakyma. Si straipsniuka jau buvau perskaicius, taciau dideles informacijos nesuteike, na tik tiek, kad yra atliekama, bet ko gero ne Lietuvoje. Musu kamienines lasteles butu panaudotos dukrytei kuriai siuo metu 1m 3men, tad tikimybe kad neuzteks siek tiek sumazeja, bet nepatvirtina. Kaip jau minejau, musu gydanti gydytoja, kol kas negalejo atsakyt i si klausima, sake konsultuosis su transplantologais. mes turim 5men, nes po tiek laiko susilauksim jau vaikelio, tad bandom kapstyt narsys ieskot, kad atsakyt sau i klausima, ka daryt. |
|
Atgal į viršų |
|
|
inga
Prisijungė: 2005 07 16 Pranešimai: 472 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 03 Antr. 27,2012 3:14 pm Rašyti temą: |
|
|
Laba diena.
Gal kas susidūrėte su atveju, kai vaiko kraujyje trombocitų kiekis normą viršija du-tris kartus? _________________ "Reikia nedaug, kad sukeltum šypseną, ir pakanka šypsenos, kad viskas taptų įmanoma." G.Cesbronas
Paskutinį kartą redagavo inga, 06 Pir. 10,2013 12:40 pm. Redaguota 3 kartus(ų) |
|
Atgal į viršų |
|
|
inga
Prisijungė: 2005 07 16 Pranešimai: 472 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 04 Kv. 05,2012 7:21 am Rašyti temą: |
|
|
_________________ "Reikia nedaug, kad sukeltum šypseną, ir pakanka šypsenos, kad viskas taptų įmanoma." G.Cesbronas
Paskutinį kartą redagavo inga, 06 Pir. 10,2013 12:39 pm. Redaguota 1 kartą |
|
Atgal į viršų |
|
|
Liuda
Prisijungė: 2011 02 02 Pranešimai: 316 Miestas: Alytus
|
Parašytas: 04 Pen. 06,2012 3:14 pm Rašyti temą: Kamienines lasteles is virksteles |
|
|
Lejos Mama,
Sia tema konsultavausi. Ir rasiau forume apie tai, bet kur, pati nepamenu.
Su manim tiesiogiai susisiek.
Kinete zino mano el. pasta. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|