|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Onute
Prisijungė: 2007 12 28 Pranešimai: 15 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 01 Pen. 04,2008 2:33 pm Rašyti temą: |
|
|
Noreciau globoti koki serganti vaikeli ir jo seima. |
|
Atgal į viršų |
|
|
MagicGirl
Prisijungė: 2008 01 01 Pranešimai: 23
|
Parašytas: 01 Pen. 04,2008 8:06 pm Rašyti temą: |
|
|
Mmm.. man labai patiko Ovidijaus mintis?.. o ji neplėtojama?.. gal būtų galima tuo "rimčiau" užsiimti? susitikti, pakalbėti, pasitarti?..
Aš pati savanoriauju trečius metus vaikučių namuose, būnu su pabėgėliais vaikučiais, tai kažkokios veiklos gal ir sugalvočiau, tik dar žmogiukų daugiau norėtųsi
Šiaip, jei niekas prieš, galėtumėt man parašyti į e-mail'ą, asmeniškai apsitartume, tada, kažką nusprendę paklaustume Jūsų, mamyčių, nuomonės, ar tai patiktų jūsų vaikučiams, ar yra galimybės ir visa kita... Kaip manote?.. _________________ Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško naudos, negali būti laimingas... Nori gyventi sau, gyvenk kitiems... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lina (iš toli)
Prisijungė: 2007 01 21 Pranešimai: 706
|
Parašytas: 01 Št. 05,2008 4:03 am Rašyti temą: |
|
|
Tema ir veikla pletojama, tik apie tai rasoma kituose skyreliuose Ir specialus adresas sukurtas: savanoriai@rugute.lt. Deka mieluju savanoriu vyksta nepakartojami "jopjopai", keliaujama "varliu marsrutais" per visa Lietuva (ir toliau (ir del to, jau zinome, kalta Aida )), ka bekalbet apie cepelinu piknikus
Rasykite. Atsakingi, energingi, supratingi ir beribe meile vaikams sirdyse nesiojantys savanoriai labai labai laukiami savanoriai@rugute.lt.
Apsikabinkim |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lina
Prisijungė: 2008 03 05 Pranešimai: 2
|
Parašytas: 03 Kv. 06,2008 8:39 am Rašyti temą: |
|
|
Tinklapi www.rugute.lt skaitau jau antrus metus. Labai liudziu, kai netenkame mazu angeliuku ir labai apsidziaugiu, kai pranesama, kad liga atsitrauke.
Pirma karta susiradusi (netycia) si tinklapi ir visa perskaiciusi verkiau bent tris dienas ir buvo ko, nes supratau, kad visi mano darbai, reikalai yra laikini, o meile 5 metu suneliui yra amzina. Supratau, kad mes esame trapus ir reikia naudotis kiekviena galimybe. Taigi, praverkusi tris dienas ir vis mastydama apie pasikeitimus taip ir padariau. Dabar kai tik reikia pasirinkti ar eiti dirbti savo nesibaigiancius darbus ar pazaisti su mazuoju Faustu, tai butinai viska metu ir begu pas ji.
Dekoju Dievui ir likimui, kad mes sveiki, bet su didziuliu nerimu ir meile galvoju apie sergancius vakucius, ju tevelius ir artimuosius.
Labai noreciau kuo nors padeti.
Salia savo pagrindinio darbo mokau dirbti kompiuteriu. Gal yra mamyciu ir teveliu, kurie noretu keisti darbo pobudi, persikvalifikuoti ieskant kito darbo su palankesnemis salygomis del vaikucio ligos, mielai padeciau.
Vilniaus mieste Seskines mikrorajone turiu nedidele kompiuteriu klase.
Is vaikuciu svajoniu supratau, kad daug kas nori kompiuteriu ir juos gavo arba dar gaus, bet tie kompiuteriai turi savybe sugesti, sustreikuoti, tai norejau pasiulyti pagalba, nes mano vyras tuo uzsiima ir mielai pagelbetu nors ligoniuku kompiuteriams toliau teikti dziaugsma.
Jeigu jums reikia tokios pagalbos (zinau, kad ji menka pries liga), tai su malonumu ir dziaugsu ja suteiksime. Mano elektroninis adresas litvinaitiene@gmail.com |
|
Atgal į viršų |
|
|
Citrus
Prisijungė: 2008 04 13 Pranešimai: 10 Miestas: Panevezys
|
Parašytas: 04 Sk. 13,2008 6:08 pm Rašyti temą: |
|
|
As ir bebprotiskai noreciau prisideti prie jusu veiklos! Gyvenu Panevezyje,jei galiu kuo nors padeti tame mieste ar siaip kur rasykite man adresu sypsniux@gmail.com labai noriu padeti,tad nesivarzykite ir rasykite! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gabrielė
Prisijungė: 2008 07 01 Pranešimai: 45 Miestas: Šiauliai
|
Parašytas: 07 Antr. 01,2008 7:29 pm Rašyti temą: |
|
|
Labai noreciau padeti bet tai esu is Siauliu.Vasara jeigu reiktu galeciau vazinetis kad ir y Vilniu.Tik del gyvenimo ten nzn kur..Bet tai jeigu galeciau padeti kam nors Siauliuose tai rasykite.Gabyte_13@one.lt |
|
Atgal į viršų |
|
|
Debesėlis
Prisijungė: 2008 07 10 Pranešimai: 11
|
Parašytas: 07 Št. 12,2008 7:38 pm Rašyti temą: |
|
|
Pirmiausia noriu iš visos širdies padėkoti EDITAI ir Rugutės forumui.AČIŪŪŪŪŪ.
Jūs buvote tie, į kuriuos buvo galima "atsiremti", kai sirgo vienas artimas žmogus. Tai nebuvo mano vaikas, suaugusi, bet jauna ir labai mylima giminaitė. Ji jau į mus žiūri iš debesų aukštybių...
Norėtųsi padėti sergantiems žmonėms. Tačiau jau iš turėtos patirties supratau, kad bendravimas su sergančiais ir pagalba jiems nėra tokia pati, kaip pvz. vaikams iš vaikų namų. Pagrindinės problemos, su kuriomis jie susiduria yra (neskaitant ligos ir jos sukeliamų padarinių ):
*nekokybiškas gydymas
*blogos sąlygos poliklinikoje ar pačioje ligoninėje, pvz. iš užmiesčio atvykęs žmogus neturi net kur krepšių pasidėti, kur pernakvoti ir t.t.
*nenori "labdaros": nemokaimai duodamų artimųjų daiktų, finansinės paramos ir t.t, nes jaučiasi, tarsi būtų šelpiami
*pavargsta nuo lankytojų, kurie jiems nėra artimi, ateina tik iš mandagumo ar "reikalo" ir pan., nes jiems tai yra fiziškai sunku...
*jiems reikia tokių pačių ligonių draugystės, nes gali pasidalinti patirtimi, sveikieji deja čia mažai ką sugebame padėti...
Nežinau, gal esu neteisi. Gal būtent jūs, kurie išgyveno tai galite pasakyti atvirai, kokia pagalba Jums "trukdo" ir kokios pagalbos reikia.
Šiandien manau, kad dalį problemų gali palengvinti fondas ir kuo mes galime prisidėti, tai finansai. Tik esmė ta, kad fondą atsimenam tik užklupus ligai ar kitai bėdai (deja....), ieškodami įkvėpimo ar norėdami paverkti....
Galvoju, kad mums norintiems padėti, bet kartais patingintiems reikia "reklamos", pvz. e-mailu atsiųsti priminimus (pvz."dėmesio, akcija, renkam pinigus tam ir tam...), arba pvz. banke susitarti, kad būtų galima padaryti kokį nors nustatytą nuolatinį pavedimą kas mėnesį (pvz. kaip už telefoną ar akcijų pirkimas..., gal koks hansa bankas norėtų prisidėti???), nes mes paprasčiausiai pamirštame...deja...nors tų pinigų iš tikrųjų turime ir visi galėtume susimesti, o fondas žinodamas kaip reikia padėti galėtų padėti.
Gal jūsų kompiuteristas galėtų sukurti pvz. tokį dalyką, kad užsiregistravus kažkurioj vietoj (įvedus e-mail'ą), kad kas mėnesį ar pagal poreikį atsiųstumėte e-mail "naujienas" ar "reikalus", pvz. "reikia tokio kraujo", arba "trūksta pinigų", perveskit į šitą sąskaitą, renkam tam ir tam arba reikia to ir to (pvz. sauskelnių ir pan., nešti ten ir ten). Nes pvz. per tv, kai būna gera reklama, ohoho kiek pinigėlių surenka , tik tos akcijos tokios retos... Mes sveikieji iš principo esam truputį "blogiečiai", ir kai tiksliai žinom kam tų finansų reikia, pasidarom "geresni ir dosnesni...", jeigu dar kas nors padėkoja, tai iš viso , rašau ir gėda darosi...bet deja yra taip. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Galiorka Simona
Prisijungė: 2006 03 20 Pranešimai: 65 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 07 Št. 12,2008 10:04 pm Rašyti temą: |
|
|
cia gal ir ne man sneketi,bet noriu tik pasakyti savo nuomone...
manau, kad visokeriopa pagalba yra reikalinga ir gera.
finansine pagalba taip pat manau yra gerai,nes kai kurie zmones negali isigyti vaistuku... arba seima kuri nera pasiturinti ir vaikui kuris serga negali nupirkti kokio nors issvajotojo daikto, vaikas ir taip guli lovyteje, liudi, o kai gauna ta,apie kuri svajojo, manau, kad jam pacia geriau pasidaro,nuotaika pakyla.
apie lankytojus, tai manau ,kad yra gerai kurie ateina, nes tie kurie nenori tai ir neina. jie net nezino koks gyvenimas verda uz palatos duru.as dziaugdavausi jei kas ateina pas mane,domisi,klausia kaip sekasi ir pan.
gal ir skambes nekaip, bet pasakysiu tiesa, jog ligonineje is tiesu buvo linksma.bendravau su visais, palatos durys neuzsidarydavo,paprasciausiai neuzsisklesdavau savyje ir negalvojau taip, kad jei jie sveiki tai as su jais nebendrausiu,cia viskas blogai ir t.t. taip nera,apie viska reikia sneketi,issilieti,pasakoti...as nezinau kiek cia prirasyciau daug labai visko...
Siuo metu pildo musu svajones ir suteikia begale dziaugsmo, musu antroji mamyte - Editukas.Ji suteikia mums dziaugsmo, kiekvienas vaikas jos laukia.nedelto, kad atveza kazka, del to, kad ji nu as nezinau kaip pasakyti,ji yra nuostabus zmogus, savo sypsena,apsikabinimu ir optimizmu praskaidrina nuotaika,suteikia lyg stiprybes...
cia yra mano nuomone,prirasyciau cia belenkiek,tikiuosi as jus supratau teisingai... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Debesėlis
|
Parašytas: 07 Sk. 13,2008 1:45 am Rašyti temą: |
|
|
Smagu, kad parašėt Nebuvau tarp sergančių vaikučių, šiek tiek mačiau sergančių suaugusių pasauly
Paskaičiau vaikų istorijas, tai taip šilta pasidarė, nuoširdžiai bendraujančios mamos ir didžiulės palaikymo komandos Stengsimės prisidėti prie visų kovotojų burio ir centukais,ir palaikymu |
|
Atgal į viršų |
|
|
Grevelda
Prisijungė: 2008 05 12 Pranešimai: 90
|
Parašytas: 07 Antr. 15,2008 12:11 am Rašyti temą: |
|
|
Debesėlis rašo: |
Galvoju, kad mums norintiems padėti, bet kartais patingintiems reikia "reklamos", pvz. e-mailu atsiųsti priminimus (pvz."dėmesio, akcija, renkam pinigus tam ir tam...), arba pvz. banke susitarti, kad būtų galima padaryti kokį nors nustatytą nuolatinį pavedimą kas mėnesį (pvz. kaip už telefoną ar akcijų pirkimas..., gal koks hansa bankas norėtų prisidėti???), nes mes paprasčiausiai pamirštame...deja...nors tų pinigų iš tikrųjų turime ir visi galėtume susimesti, o fondas žinodamas kaip reikia padėti galėtų padėti.
|
del "reklamos" - tai visa "reklama" galima rasti atsidarius rugutes puslapi nezinau ar reiktu dar atskiru emailu.
del nuolatinio pavedimo - bankas duoda tokia galimybe. tereikia atsidaryti savo internetinio banko puslapi ir uzdeti reikiamas nuorodas, nereikia net eiti i banka tartis.
man kazkaip atrodo, kad jei nori padeti, prisideti, tai randi budu kaip. ir nepamirsti.
ka mes galime padaryti - tai patys issiusti emailus savo draugams, pranesdami, kad yra tokia rugute, junkis ir tu ar vykstant kazkokiai konkreciai akcijai. as taip padariau, kai buvo laikas apsispresti kam skirti 2 proc. paramos. ir tai pasiteisino - gavau keleta teigiamu atsakymu, kad padejau zmonems apsispresti. taip pat, isplatinau zinute apie Lino organizuojama kraujo davimo akcija. viskas labai paprasta imkime ir veikime, nelaukdami kol rugute prades mus baksnoti. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Debesėlis
|
Parašytas: 07 Kv. 24,2008 10:14 am Rašyti temą: |
|
|
del "reklamos" - tai visa "reklama" galima rasti atsidarius rugutes puslapi nezinau ar reiktu dar atskiru emailu.
del nuolatinio pavedimo - bankas duoda tokia galimybe. tereikia atsidaryti savo internetinio banko puslapi ir uzdeti reikiamas nuorodas, nereikia net eiti i banka tartis.
man kazkaip atrodo, kad jei nori padeti, prisideti, tai randi budu kaip. ir nepamirsti.
ka mes galime padaryti - tai patys issiusti emailus savo draugams, pranesdami, kad yra tokia rugute, junkis ir tu ar vykstant kazkokiai konkreciai akcijai. as taip padariau, kai buvo laikas apsispresti kam skirti 2 proc. paramos. ir tai pasiteisino - gavau keleta teigiamu atsakymu, kad padejau zmonems apsispresti. taip pat, isplatinau zinute apie Lino organizuojama kraujo davimo akcija. viskas labai paprasta imkime ir veikime, nelaukdami kol rugute prades mus baksnoti.[/quote]
Aciu uz patarimus, bet manau, kad tokie patarimai jau rasantiems Rugutes forume nelabai reikalingi, nes patys ta zinom ir kiek galim darom.
Bet yra daugybe zmoniu, kurie arba nezino apie fonda, arba pamirsta, nes nelabai supranta, kaip is tikruju gyvena veziu sergantys zmones ir kokios pagalbos jiems reikia.
O del padejimo, tai manau yra daug zmoniu norinciu padeti, bet deja net nezinanciu kaip ta padaryti, nedristanciu klausti arba tiesiog uzsiemusiu, kurie negali sekti kasdien fondo naujienu...
Del dvieju procentu paramos, tai labai daug zmoniu net pagal sutartis mokyklose jeigu turi vaiku, "turi" tuos procentus atiduoti mokykloms, darzeliams ir pan.
Suprantu tiek, kad mano pasiulymas gal siek tiek sunkiai igyvendinamas, nes fondo darbuotojai ir taip daug darbo turi. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurggga
Prisijungė: 2007 10 29 Pranešimai: 126 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 07 Kv. 24,2008 11:32 am Rašyti temą: |
|
|
Debeseli, niekas negali priversti atiduoti tu 2ju procentu mokyklai ar darzeliui mes su vyru atiduodavom darzeliui, as net vyro bendradarbius, neturincius vaiku, paraginau atiduoti musu darzeliui, bet kai pamaciau, kad tie pinigeliai naudojami ne taip kaip man noretusi, daugiau neaukoju. Visada klausia "ar pasiraset, atneskit lapus, mes priduosime i mokesciu inspekcija"- visada atsakau, kad mes deklaruojam internetu, kam deklaruojam as galiu ir nutyleti. Zymi jei tuos savo sarashus, bet man toks priverstinis "reketavimas" nepatinka, renkuosi as, kam skirti ar neskirti savo uzdirbtus pinigus. O imones, gaunancios parama tokiu budu, gauna pinigu suma, nemanau kad mokesciu inspekcija perduoda sarasha su pavardemis kas skyre tuos 2proc. Reiketu, kad Edita pasakytu, ar gauna sarashus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Debesėlis
|
Parašytas: 07 Kv. 24,2008 1:38 pm Rašyti temą: |
|
|
Šiaip kiek žinau sąrašų negauna, bet mokyklose "sudaryta" tokia atmosfera, bent kiek aš suprantu, kad mokytojos gauna "barti", jeigu vaikai neatneša deklaracijų popierinių. Čia turbūt visose mokyklose skirtingai. Bet mokyklos tuos procentinius pinigėlius tai gan stropiai renka, iš kitos pusės ir mokykloms reikia...
Na šiaip ar taip pervesti pinigelių Rugutės fondui galima ir be tų dviejų procentų |
|
Atgal į viršų |
|
|
Lina (iš toli)
Prisijungė: 2007 01 21 Pranešimai: 706
|
Parašytas: 07 Kv. 24,2008 5:10 pm Rašyti temą: |
|
|
Mielieji Fondo draugai, ačiū jums, kad esate ir kad taip nuoširdžiai norite padėti. Keletas pastebėjimų ir minčių: 2 procentų nuo GPM skyrimas yra (turi būti) laisvas, savanoriskas kiekvieno asmens pasirinkimas. Cituojant VMI - "Gyventojas turi teisę mokesčių administratoriui nurodyti, kam pervesti pajamų mokesčio dalį ir tokiu būdu paremti, jo manymu, labiausiai remtiną visuomenei naudingą sritį". O srityje galima pasirinkti remti bet kurį subjektą, pagal Lietuvos Respublikos labdaros ir paramos įstatymą turintį teisę gauti paramą. Galime visi nuoširdžiai pasidžiaugti, kad "Rugutės" draugų, širdimi suprantančių "Rugutės" skleidžiamą šviesą, jaučiančių dalinamos Meilės gilumą ir tikrumą, yra tiek daug - turbūt skaitėte VMĮ liepos 16 d. pranešimą, kad "Rugutė" pagal elektroninių deklaracijų būdu (o šis būdas, kaip galime lengvai suprasti iš Jurgggos žinutės, skaidriausias) gautą paramą yra pirmame penketuke. Mielieji, tiesiog apsikabinkim...
Dar vienas pastebėjimas - gal Debesėlis ir ne tai turėjo mintyje, tačiau noriu pasakyti, kad "Rugutė" darbuotojų neturi. Šiuo metu "Rugutės" veikla - tai mūsų saulė Edita ir savanoriai, kurie norėtų Editai padėti kur kas daugiau, nei įstengia... Aš labai tikiuosi, kad vieną dienelę Fondas galės turėti nors vieną darbuotoją, kurios/kurio pagalba leis Editukui dažniau apkabinti Mylimukus...
O dėl, kaip čia vadinate, "reklamos" - turbūt daugelis matėte filmą "Pay It Forward". Filmas apie berniuką, kuris pasiūlė schemą, kurios dėka pasaulis būtų geresnis: "aš padarau po gerą darbą trims žmonėms, paprašydamas, kad jie už tai padarytų tą patį - gerus darbus trims žmonėms". Mes, norintys padėti "Rugutei", padėkime pagal panašią schemą (apie tai rašė ir Siga (Grevelda)) - prašymą padėti perduokime bent trims savo draugams... Gerumas neturi ribų. Jūsų, Jūsų draugų, pažįstamų, kurie išklausys Jus, dėka ir toliau pildysis Mylimukų svajonės, lauks atvertos Rugutės Namučių durys, kasmet vyks "Draugų salos" šventė, spindės mažųjų akytės išvydus Kalėdų stebuklėlį, Mamytės ir Tėveliai žinos, kad "Rugutė" juos laikys stipriai stipriai apkabinus... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Debesėlis
|
Parašytas: 07 Pen. 25,2008 4:14 pm Rašyti temą: |
|
|
Labai džiaugiuosi, kad Lina(is toli) prisijungė prie mūsų diskusijos.
Aš čia kažkaip neaiškiai parašiau dėl tų pranešimų, nebenoriu to žodžio reklama, nes jis kažkaip čia įgavo neaiškią prasmę...
Tikrai pritariu, kad turime pranešti draugams ir aukoti tuos 2proc. pajamų mokesčio, ne tik pritariu, bet taip ir darau ir tų mano "reklaminių" pasiūlymų esmė buvo pranešti kitiems info
Deja su tais proc. vienais metais pavyko, kitais nebepavyko, daug bendraamžių turi mokinius vaikus ir negali ar nenori, ar nesugeba ir t.t. tų proc. skirti... Pakalbam ir su pažįstamais apie fondą, vaikus, aplamai šią ligą ir t.t.
Pasiūlymo esmė buvo tokia: įdėti į puslapį tokį dalyką, kaip pvz.: "pasiūlyk draugui" , panašiai kaip čia http://www.delfi.lt/news/daily/Health/article.php?id=17829562&s2f=1
Tokiu būdu galėtume greitai siųsti informaciją kitiems apie fondą ir jo veiklą. Žinoma galima info siųsti ir šiaip, bet manau, kad kiti informaciniai puslapiai tas nuorodas naudoja, nes tokiu būdu informaciją galima išplatinti didesniam žmonių skaičiui, todėl tai yra efektyviau. Tai ir prisidėtų prie to "pranešk trims draugams", ir tie draugai gal irgi prisidėtų gerais darbais, arba tų draugų būtų ir daugiau....
Kita nuoroda galėtų būti: "gauti informaciją apie reikalingą pagalbą, paramą ir t.t.": pvz. kažkoks savanoris (galėčiau būti juo ir aš, bet nemoku taip gražiai rašyti, kaip Lina iš toli ) rašytų visiems užsiregistravusiems e-mailą: tokiam ir tokiam vaikučiui reikalingi pinigėliai operacijai, arba skubiai reikalingas toks ir toks kraujas eiti ten ir ten., arba primename, kad pajamų 2 proc. galima paaukoti Rugutės fondui, arba organizuojama akcija "išpildyk svajonę" ir t.t. ir pan.
Pati buvau radusi forume kažkuriam parašyta vienos moters, va bučiau davusi kraujo, bet va skelbimą perskaičiau po savaitės arba buvo atvejis, kad kai reikėjo kraujo, visi pradėjo siuntinėti žinutes vieni kitiems rašydami savais žodžiais ir nieko neišmanydami apie tą kraują, tai gavosi sugedęs telefonas ir kraujo centre buvo trukdomas darbas.
Tai būtų mano pasiūlymai. Atsiprašau, jeigu tie pasiūlymai iš tikrųjų sunkiai įgyvendinami, nežinau kokios yra programavimo galimybės.
Dėl darbuotojų tai turbūt tiesiog ne tą žodį parašiau, turėjau omenyje savanorius, kurie aktyviai dirba fondo labui. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|